Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk bevestigt dat zijn gezondheidsdatacenter de servers van Microsoft zal verlaten

Aan het begin van de National Cloud Strategy-presentatie bevestigde de regering haar toezegging om het datacenter voor gezondheidszorg van de servers van Microsoft te verwijderen.

De Datacenter voor gezondheid Het zou Microsoft binnen een paar maanden laten vallen om te migreren naar een Franse, of op zijn minst Europese, cloudserviceprovider. Het kabinet bevestigde dit doel tijdens een uitwisseling met de pers op maandag 17 mei tijdens de presentatie van de Nationale Strategie Cloud Computing. Het was Amelie de Montchalin, minister van Overheidsdienst en Transformatie, die dit noemde.

De minister legde uit dat deze migratie – die hij al heeft gemaakt Aangekondigd in november 2020 Door Olivier Véran, een collega die verantwoordelijk is voor gezondheid en solidariteit – het kan worden geactiveerd vanaf het moment dat de eerste “Cloud of Trust” -posters op de platforms worden afgeleverd. In dat geval heeft het gezondheidsdatacenter twaalf maanden de tijd om de overstap te maken.

Immigratie die steunt op een hernieuwde aanwijzing

Deze nomenclatuur is gebaseerd op twee pijlers, de ene technische en de andere juridische. Technisch gezien bevat het eigenlijk het SecNumCloud-certificaat, dat wordt uitgegeven door de National Information Systems Security Agency (ANSSI) als de serviceproviders Voldoet aan de eisen van de norm. Tegenwoordig voeren drie bedrijven deze classificatie: Oodrive, OVH De Outscale.

Het andere deel is legaal en heeft tot doel weerstand te bieden aan externe wetten die kunnen verschijnen of zullen worden gebruikt in vergelijking met de wetten die al van kracht zijn. Dans ce domaine, c’est avant tout la loi américaine du Cloud Act qui s’avère être la préoccupation majeure de ce côté-ci de l’océan Atlantique, compte tenu de la nationalité de la plupart des entreprises du numériquee les Européens utilisent Dagelijks .

READ  7 waarschuwingssignalen die u moet kennen

De Cloud Act opent de mogelijkheid voor Amerikaanse rechtsgebieden om bedrijven in de Verenigde Staten te verplichten gegevens te verstrekken die zijn opgeslagen op hun servers, inclusief die in het buitenland, in geval van een gerechtelijk bevel of dagvaarding. Deze tekst waarover in 2018 werd gestemd, leidt immers tot rechtsonzekerheid en omschrijft de draagwijdte van bepaalde verplichtingen Zoals deze onlangs van Microsoft.

Datacenter voor gezondheid
Ontvangst van gezondheidsdatacenters.

Het gezondheidsdatacenter wordt specifiek door deze mogelijkheid getroffen. In feite is deze hub voor gezondheidsgegevens (Het zijn gevoelige gegevensGehost door Microsoft. Toegegeven, hij gebruikt een datacenter in Nederland, maar door zijn nationaliteit vormt dit een risico op het gebied van de cloudwetgeving Niet helemaal uitgesloten. Als reactie hierop werd een bevel uitgevaardigd aan De overdracht van deze gegevens buiten de Europese Unie verbieden.

In november vroeg Olivier Ferrand de voorzitter van CNIL om deel te nemen. De noodzaak om het doel te definiëren van het adopteren van een nieuwe technische oplossing die het mogelijk maakt om gegevens via het gezondheidsgegevensplatform niet bloot te stellen aan mogelijke illegale onthullingen door Amerikaanse autoriteiten Er is een deadline gesteld van twee jaar, dat wil zeggen uiterlijk eind 2022.

Al in het voorjaar van 2020, Cedric O, verantwoordelijk voor digitale kwesties, een gunst « Het ligt voor de hand om in de komende maanden een oproep tot bieden voor een ruimere optie te lanceren Het hoofd van het Franse Cyber ​​Defence Agency, aanwezig bij de presentatie van de National Cloud Strategy, gaf een laag en kondigde dat aan Terug naar de Europese oplossing […] Het zal van goede smaak zijn ».

READ  De vage gloeidraad wijst naar het zwarte gat in het hart van de Melkweg

Nu moet nog worden nagegaan of het “cloud of trust” -labelschema voor vroege dienstverleners en de deadline van maximaal twaalf maanden om naar toe te gaan in overeenstemming zullen zijn met de deadline die Olivier Ferrand een paar maanden geleden heeft gegeven. Het momentum is er nu echter. Bovendien gaat het niet alleen om het gezondheidsdatacenter: dit zijn allemaal afdelingen Wie zal er moeten overstappen.

Deel op sociale media

Vervolg in de video