Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Komeet Nishimura werd net voor zonsopgang aan de hemel ontdekt

Komeet Nishimura werd net voor zonsopgang aan de hemel ontdekt

Een kleine verrekijker is voldoende om van het uitzicht te genieten, en sommige kunnen het zelfs met het blote oog zien als de weersomstandigheden goed zijn. Komeet Nishimura, die nog maar een maand geleden werd ontdekt, is momenteel op weg naar de zon Dit weekend schijnt het volop.

Dit kleine, rotsachtige, ijskoude lichaam, waarvan de exacte omvang nog niet bekend is, ontleent zijn naam aan de Japanse amateurastronoom Hideo Nishimura, die het voor het eerst op 11 augustus zag. “Het komt zelden voor dat een komeet heel kort vóór zijn maximale zichtbaarheid wordt ontdekt. ​​De meeste worden maanden, zelfs jaren vóór de dichtstbijzijnde passage van de zon ontdekt.”Bevestigt Nicolas Biver, onderzoeker bij het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek van het Observatorium van Parijs – PSL.

‘C/2023 P1’, de wetenschappelijke naam, heeft een langdurige baan met een laatste passage nabij de zon Het dateert uit 437 jaarHij legde het uit aan Agence France-Presse. Van de laatste passage van deze ijzige bezoeker is in astronomische archieven geen spoor gevonden, legt de astrofysicus uit.

Wanneer kometen, deze hemellichamen uit koude gebieden van het zonnestelsel, onze ster naderen Het ijs dat vervat zit in zijn transcendente essentie (Het gaat van de vaste toestand naar de gasvormige toestand zonder door de vloeibare toestand te gaan) en laat een lange keten van stof vrij die zonlicht reflecteert. Het is dit glanzende haar dat we vanaf de grond kunnen opmerken.

READ  Covid: besmet met het virus en herkent geen gezichten meer, wat is dit nieuwe "zeldzame en verontrustende" symptoom?

Komeet Nishimura passeert op 17 september dicht bij de zon: hij bevindt zich dan op 33 miljoen kilometer van de ster, d.w.z. “Minder dan een kwart van de afstand van de aarde tot de zon”Volgens Nicholas Pifer bevindt het zich op 125 miljoen kilometer afstand van de aarde.

Hoe merk je het?

We kunnen het al zien, en dit weekend zal het het helderst zijn, vooral op het noordelijk halfrond. “Ik kijk het liefst naar de lucht vóór zonsopgang (rond 6.00 uur in Frankrijk, noot van de redactie), richting Noordoostelijk links van Venus (gewoonlijk de herdersster genoemd), Met een heldere hemel en geen lichtvervuiling.””, adviseert de onderzoeker.

Een kleine telescoop zal voldoende zijn om de komeet te spotten, die sommigen met het blote oog kunnen zien als de weersomstandigheden goed zijn. Het spoor van komeet Nishimura is groen, omdat het… ‘Meer gas dan stof’.