Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Koelkast, wasmachine, vriezer: binnenkort een tekort aan huishoudelijke apparaten?

In Europa beweren veel fabrikanten van apparaten het slachtoffer te zijn van een tekort aan elektronische componenten. Deze productiestoring kan leiden tot prijsstijgingen van de betrokken apparaten.

Na auto’s en computers kampt de sector huishoudelijke apparaten met een wereldwijd tekort aan elektronische componenten. Eerder deze maand zei de president van Whirlpool China dat de productie van het bedrijf was onderbroken als gevolg van A. Tekort aan halfgeleiders, communiceren BFMTV​ Deze onrust is niet ontsnapt aan Europa, waar ook veel fabrikanten het moeilijk hebben.

Vertraagde levering

Dit is met name het geval voor de Duitse groep LiebherrGespecialiseerd in hoogwaardige koelkasten. Het bedrijf heeft zijn beschuldiging bevestigd de levering van halfgeleiderleveranciers te vertragen, wat essentieel is voor de goede werking van de apparaten, schrijven onze collega’s. Een situatie die gevolgen kan hebben voor de productie.

Voorlopig blijkt dat de distributeurs niet al te veel last hebben gehad van de situatie. van zijn kant Bolanger Beweerde dat er geen problemen waren gevonden, legt hij uit BFMTV​ CDiscount, de Franse online handelsspecialist, zal echter te maken krijgen met vertragingen in de levering van Continentale Edison

Grote vraag en snelle veroudering

“Het is niet zo verwonderlijk dat huishoudelijke apparaten hierdoor beginnen te worden aangetast. Dit is een sector waar innovatie erg belangrijk is. Bovendien zijn dit gebieden waar we een zeer snelle veroudering zien: nieuwe producten moeten snel op de markt komen, en dat moet ook gebeuren. snel massaproductie ”, zegt Analysis gespecialiseerd in economie BFM

READ  Besparingen: deze onwaarschijnlijke investering die de Fransen zo verleidt

Het belangrijkste gevolg van dit tekort is volgens haar een mogelijke stijging van de prijzen van huishoudelijke apparaten. Vooral omdat de vraag naar dit type product is toegenomen met de gezondheidscrisis. De verkoop van kleine apparaten is in 2020 met 11% gestegen.