Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kirgizië verbiedt het sociale netwerk TikTok om de gezondheid van kinderen te beschermen

Kirgizië verbiedt het sociale netwerk TikTok om de gezondheid van kinderen te beschermen

De autoriteiten van dit Centraal-Aziatische land bekritiseren het Chinese sociale netwerk omdat het “de toegang tot informatie die schadelijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen niet vermindert”.

publiceren

leestijd : 1 minuut.

Het TikTok-logo op een smartphonescherm in Chania, Griekenland, op 25 augustus 2023. (NIKOLAS KOKOVLIS / NURPHOTO / AFP)

maatregel op het gebied van de volksgezondheid. Kirgizië heeft op woensdag 30 augustus aangekondigd dat het het sociale netwerk “Tik Tok” zal verbieden, waarvan de autoriteiten beschuldigen dat het niet Beperk de toegang tot informatie die schadelijk is voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Dit land ligt in Centraal-Azië en grenst aan China. “Het ministerie van Cultuur, Informatie, Sport en Jeugd heeft besloten de distributie van de TikTok-dienst op het grondgebied van de Kirgizische Republiek te beëindigen”zei in een verklaring.

>> TikTok: scroll naar het artikel om te begrijpen waarom het Chinese sociale netwerk zoveel angst veroorzaakt

Volgens dezelfde bron is daartoe een verzoek gestuurd naar het Ministerie van Digitale Ontwikkeling in deze voormalige Sovjetrepubliek, die 6 miljoen inwoners telt, een bondgenoot is van Rusland en dicht bij China staat. “We hebben veel bezorgde verzoeken ontvangen van NGO’s over de schadelijke impact van TikTok.”Korte en leuke app voor het delen van video’s Het heeft een negatieve invloed op de mentale ontwikkeling en gezondheid van kinderen.bevestigt het Ministerie van Cultuur.

Ook in Frankrijk bedreigt hij de Senaat

De autoriteiten zeggen dat ze dit besluit hebben genomen nadat ze dit met name hadden opgemerkt Afwezigheid van beperkte toegang tot informatie die schadelijk is voor de gezondheid fysiek en mentaal door TikTok, dat wereldwijd meer dan 1 miljard actieve gebruikers heeft en waarvan het moederbedrijf het Chinese ByteDance is. In het Westen wordt TikTok al geconfronteerd met toenemende beperkingen vanwege de beschuldiging van het doorgeven van gebruikersgegevens aan China, terwijl Afghanistan, India, Jordanië en Somalië de dienst om verschillende redenen hebben geblokkeerd.

READ  De militaire regering zei dat luchtverdediging een drone-aanval op Kiev verijdelde

En in Frankrijk dreigde de Senaat de aanvraag met opschorting als TikTok geen stappen zou ondernemen om de banden met de Chinese autoriteiten te verduidelijken en geen gematigdheid zou invoeren. “effectief” Vóór 1 januari 2024.