Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na een spotfilmpje op sociale media rechtvaardigt het Ministerie van Onderwijs

Na een spotfilmpje op sociale media rechtvaardigt het Ministerie van Onderwijs

Het Ministerie van Nationaal Onderwijs publiceerde een video waarin kinderen het beroemde lied ‘I Have a Dream’ zongen. Maar het totale gebrek aan diversiteit onder het personeel roept vragen op en er zijn veel reacties op sociale netwerken.

publiceren

leestijd : 1 minuut.

Het logo van het Ministerie van Nationaal Onderwijs op de voormalige Twitter X-website.  (screenshot X, voorheen Twitter)

“Er is een probleem met de video”, “April Fool’s Day”.“,”verwijderen“… Sinds dinsdag 29 augustus is een officiële videoclip uitgezonden door het Ministerie van Nationaal Onderwijs onderworpen aan talloze kritiek op sociale netwerken, vooral op X, voorheen Twitter.

>> Verenigde Staten: 60 jaar geleden marcheerde Martin Luther King Jr. voor de geschiedenis

In deze clip, geproduceerd ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Civil Rights March on Washington onder leiding van Martin Luther King, de beroemde dag “ik heb een droomUniversiteitsstudenten leggen in het Engels hun droom uit: gelijkheid, bescherming van de planeet…

“Winnaars van de competitie”

Er zijn echter veel stemmen opgegaan over het gebrek aan diversiteit onder de jonge tieners die te zien zijn in de video gewijd aan de pastoor die zijn leven wijdde aan de strijd tegen de apartheid: de afgebeelde studenten zijn in feite allemaal blank. Ongeacht de diversiteit van de jonge sprekers, de reacties zijn talrijk over de inhoud van de gemaakte opmerkingen, aangezien niets de gelijkheid tussen blanken en zwarten of racistische mensen in bredere zin vermeldt.

Ondanks de vele kritische reacties en de ‘slechte hype’ zag het ministerie zich genoodzaakt er in een tweede tweet op te wijzen dat de aanwezige studenten een prijsvraag hadden gewonnen.gewijd aan de creatieve praktijk van de Engelse taal”.

De leerlingen in deze video zijn de winnaars van 2023 van de wedstrijd ‘The More I Say’, die de creatieve praktijk van het Engels op de middelbare school stimuleert. Ter nagedachtenis aan Martin Luther King werden ze ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van zijn beroemde toespraak van 28 augustus 1963 uitgenodigd om een ​​korte toespraak te houden, geïnspireerd op de toespraak van Martin Luther King, te beginnen met “I Have a Dream”.definieert het ministerie van Gabriel Atal, zonder internetgebruikers te overtuigen.

READ  In Spanje, het akkoord van Pedro Sanchez met Catalaanse separatisten