Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ter ere van Martin Luther King vergat het ministerie van Nationaal Onderwijs de basisprincipes

Ter ere van Martin Luther King vergat het ministerie van Nationaal Onderwijs de basisprincipes

Bateman / Bateman-archief De Amerikaanse religieuze en burgerrechtenleider Dr. Martin Luther King Jr. (1929 – 1968) houdt zijn ‘I Have a Dream’-toespraak voor een menigte voor het Lincoln Memorial tijdens de Freedom March in Washington, D.C., op 28 augustus 1963 Zijn toespraak is een van zijn beroemdste werken geworden.

Bateman / Bateman-archief

Ter ere van Martin Luther King, DNE Forgot What’s Essential (foto van Martin Luther King tijdens zijn historische “I Have a Dream” -toespraak, in Washington, DC, 28 augustus 1963)

Politiek – zoek de fout. Op papier was het idee niet slecht, maar het eindresultaat ontbreekt ernstig aan consistentie. Op deze dinsdag, 29 augustus, wilde het ministerie van Nationaal Onderwijs hulde brengen aan Martin Luther King, die slechts 60 jaar geleden, op 28 augustus 1963, zijn beroemde toespraak hield “ik heb een droom”.

Hij droomde van een Amerika dat vrij was van racisme en segregatie, en waar de burgerrechten voor zwarten zouden worden erkend. Ter ere van deze historische en belangrijke toespraak heeft het ministerie een filmpje gemaakt waarin jonge Franse tieners hun eigen versie van deze tekst in het Engels uitspreken.

Van de zes kinderen die alliteratie namen ik heb een droom De jonge Liu, 14, zegt dat hij droomt van een wereld waarin gelijkheid bestaat tussen mannen en vrouwen, tussen “oud en jong, dik en dun, de christenen en de moslims”. Maar hoe zit het met het hoofdthema van de oorspronkelijke tekst: de gelijkheid van blanken en zwarten?

Want door het bekijken van de video wordt niet alleen het onderwerp genoemd, maar beseffen we vooral al snel één ding: het wrede gebrek aan diversiteit, aangezien alle geselecteerde kinderen blank zijn.

Deze inconsistentie bleef duidelijk niet onopgemerkt door internetgebruikers die snel hun ongenoegen uitten, vaak op humoristische wijze.

Het is moeilijk te doorgronden welke keuze de cast heeft gemaakt om hulde te brengen aan een van de beroemdste toespraken uit de jaren twintigH Century ten gunste van burgerrechten voor zwarten. Zo maakte het ministerie een paar uur nadat de video was gepubliceerd op zijn X-account (voorheen Twitter) bekend dat de studenten in deze video de winnaars zijn van de wedstrijd van 2023. “hoe meer je zegt” “wat de creatieve praktijk van het Engels op de universiteit stimuleert”.

Zie ook op Huff bericht: