Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italië: peetvader van de maffia gearresteerd dankzij… een poedel

Italië: peetvader van de maffia gearresteerd dankzij… een poedel

Hij wordt sinds februari door de politie gezocht. Een peetvader van de maffia werd vrijdag in Napels gearresteerd nadat hij was verraden door… een poedel. Luigi Cacciabotti zou op de vlucht zijn sinds hij werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens “associatie met de maffia”. Hij werd gearresteerd in de stad Villarrica, nabij Napels. Le Figaro. “Het einde van een maandenlange klopjacht”, verwelkomde de rijkswacht in een persbericht.

Door onderzoek in samenwerking met de Antimaffiacel van Napels raakte de politie ervan overtuigd dat de maffiabaas zich in de buurt van deze stad bevond. Maar de man bleef onvindbaar. Totdat ze een onwaarschijnlijke impuls krijgen: de rechercheurs verstoppen zich in de straten van Villarrica en zien een kleine witte hond “die door het halfgesloten raam van een grote villa kijkt”. Het dier is voor hen geen onbekende: het is van een vrouw die regelmatig door Luigi Cacciabotti wordt bezocht.

Zou hij zich binnenin kunnen verstoppen? De politie slaagde erin hem te controleren en besloot hem te gaan arresteren. Ze ontdekken Luigi Cacciabotti “aan het zwembad” terwijl hij een artikel leest over het nieuws van … de maffia. De 64-jarige biedt geen weerstand. Ook de eigenaar van de hond werd gearresteerd ‘wegens medeplichtigheid aan maffiapraktijken’. Beiden werden gevangengezet.

READ  Israël roept 60-plussers op om een ​​derde dosis van het vaccin te krijgen