Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie overweegt sancties op te leggen aan de militaire junta – EURACTIV.com

De Europese Unie overweegt sancties op te leggen aan de militaire junta – EURACTIV.com

De Europese Unie is van plan dezelfde sancties op te leggen aan de militaire junta die enkele weken geleden de macht overnam in Niger, bevestigde het hoofd van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS), Josep Borrell, woensdag in Toledo, Spanje. 30 augustus).

Hij voegde eraan toe: “We zullen dat volgen en proberen dezelfde soorten sancties op te leggen als deze [la CEDEAO] heeft beslistDat zei hij tegen de pers na een bijeenkomst van de EU-ministers van Defensie in Toledo.

De Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten en de West-Afrikaanse Economische en Monetaire Unie (UEMOA) hebben financiële sancties opgelegd aan de staatsgrepen die in juli de regering van president Mohamed Bazoum omverwierpen.Democratisch gekozen in 2021.

Deze sancties omvatten het opschorten van financiële transacties en het bevriezen van tegoeden. Leden van de presidentiële garde die verantwoordelijk waren voor de staatsgreep mochten niet reizen.

Borrell zei in Toledo dat hij de ministers een nieuw wetgevend kader had voorgesteld dat de Europese Unie in staat zou stellen haar eigen sancties op te leggen aan plegers van staatsgrepen.

“Het is aan de ECOWAS om beslissingen te nemen om deze militaire staatsgreep tegen te gaan, en wij zullen deze volgen en proberen dezelfde soort sancties uit te voeren waartoe zij heeft besloten”, voegde hij eraan toe.zei de heer Burrell.

“We zijn op weg naar een onafhankelijk sanctieregime voor actie tegen staatsgreepisten: het werk is al begonnen en morgen ook [jeudi] En de ministers van Buitenlandse Zaken zullen op dit punt vooruitgang boeken.”is voltooid.

READ  Paus Franciscus benoemt een nieuwe prefect van de geloofsleer, een symbolische positie

Het eerste werk aan het nieuwe raamwerk begon toen de EU-lidstaten begin augustus hun steun uitten voor de beperkende maatregelen, zoals destijds gemeld. Reuters.

Volgens verschillende EU-diplomaten zou deze stap dat aantonenDe Europese Unie is klaar om te reageren.Hoewel het frame voorlopig leeg blijft en er indien nodig namen aan kunnen worden toegevoegd.

Niger: De Europese Unie evalueert haar standpunt ten aanzien van de Sahelregio opnieuw

Na de staatsgreep in Niger wordt verwacht dat de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie van de EU deze week een strategie zullen bespreken om de situatie in het land aan te pakken en de Europese aanpak van de Sahelregio opnieuw te evalueren, volgens een interne nota van EURACTIV.

Militair ingrijpen

Vaak beschouwd als het laatste bolwerk van de democratie in de Sahel, werd Niger het laatste land in de regio dat in handen viel van de militaire junta toen de staatsgreep in juli plaatsvond.

In antwoord op een vraag van journalisten over de mogelijke financiering door de Europese Unie van de militaire reserve-interventie van de ECOWAS, sloot Josep Borrell deze mogelijkheid niet uit.

Wij zijn bereid elk voorstel in overweging te nemen.heb je aangegeven.

De president van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten en de minister van Buitenlandse Zaken van Niger sloten zich woensdag aan bij de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU tijdens hun bijeenkomst in Toledo.

Deze week zullen de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie van de EU een strategie bespreken om op de situatie in Niger te reageren en de aanpak van het blok ten aanzien van de Sahelregio opnieuw te evalueren, volgens een interne nota van EURACTIV.

READ  Video. Montenegro, dat schulden heeft om een ​​snelweg aan te leggen, moet mogelijk land afstaan ​​aan China

de tegenslagen van de regio

De gesprekken werden woensdag echter opgeschud toen hoge militaire functionarissen uit Gabon de macht grepen in het Centraal-Afrikaanse land om de resultaten van de recente presidentsverkiezingen nietig te verklaren.

Gabon en Niger blijven achter bij Burkina Faso, Guinee, Mali en Tsjaad: de regimes van deze landen zijn de afgelopen jaren allemaal omvergeworpen door militaire staatsgrepen.

“Het is duidelijk dat de staatsgreep in Niger een nieuw tijdperk van instabiliteit opent in een toch al zeer kwetsbare regio.”zei de heer Burrell.

De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU zullen ook de aanpak van het blok ten opzichte van de bredere Sahelregio bespreken.

[Édité par Anne-Sophie Gayet]