Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Amerikaanse senator Mitch McConnell, 81, verstijft opnieuw midden in een persconferentie

De Amerikaanse senator Mitch McConnell, 81, verstijft opnieuw midden in een persconferentie

Op woensdag 30 augustus 2023 uitte de leider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, ernstige zorgen over zijn gezondheid, aangezien hij voor de tweede keer in 2023 het slachtoffer was van een lange afwezigheid midden in een persconferentie. een maand.

Tijdens een reis door Kentucky leek de 81-jarige senator McConnell ongeveer 30 seconden verlamd, niet in staat een vraag van een verslaggever te beantwoorden. Er werd hem net gevraagd of hij in 2026 weer wil hardlopen.

Lees ook: Te oud voor een tweede termijn, Joe Biden? Hij antwoordt: “Ik voel me goed.”

“tijdelijke schok”

Senator McConnell was even duizelig en pauzeerde tijdens zijn persconferentie. Dat zei zijn woordvoerderFrankrijk Persbureau. De delegatie die hem vergezelde, specificeerde dat hij vóór zijn bijeenkomst volgend jaar een arts zou raadplegen.

In antwoord op een vraag over de toestand van Mitch McConnell zei president Joe Biden van wel ‘Ik zal proberen vanmiddag met hem uit te wisselen.’. “We hadden politieke meningsverschillen, maar hij is een goede vriend.”zei de 80-jarige leider.

Lees ook: Joe Biden valt op het podium tijdens een militaire ceremonie in de Verenigde Staten

De onbetwiste Republikeinse leider in de Senaat

De Republikeinse tenor was op 26 juli al getuige geweest van een soortgelijk incident, waarbij hij midden in een persconferentie op Capitol Hill zonder enige reden verstijfde, voordat zijn gevolg hem opriep om te vluchten.

Mitch McConnell, sinds 2015 de onbetwiste leider van de Republikeinen in de Senaat, bevond zich in deze hoedanigheid aan de frontlinie van de strijd tegen het beleid van de regering van de Democratische president Barack Obama (2009-2017), maar ook ter ondersteuning van Donald Trump, die in januari 2017 aan de macht kwam.

READ  bedrog. Joe Biden schort projecten voor vloeibaar aardgas op en raakt Europa in het hart.

In maart werd de tachtigjarige senator in het ziekenhuis opgenomen nadat hij tijdens een besloten etentje was gevallen, waarbij hij een hersenschudding en een gebroken rib opliep en bijna zes weken buiten strijd was.

Lees ook: Donald Trump wordt vanaf 4 maart 2024 berecht voor zijn daden tijdens de presidentsverkiezingen van 2020

Ouderdomsregel?

Dit incident deed de kritiek op de vergrijzing van de Amerikaanse politieke klasse, die soms wordt omschreven als een seniele regering, nieuw leven inblazen. De zaak van senator Dianne Feinstein, 90, heeft ook aanleiding gegeven tot een debat over de leeftijd waarop gekozen functionarissen moeten aftreden. De schijnbare achteruitgang van de cognitieve vaardigheden van deze gewaardeerde figuur doet twijfel rijzen over zijn vermogen om zijn taken uit te voeren.

‘Ernstige problemen die verband houden met het ouder worden en/of de geestelijke gezondheid van onze leiders moeten worden aangepakt’Woensdag hekelde ze de gekozen kandidaat van Trump, Marjorie Taylor Green, door een video opnieuw te posten van het moment van de afwezigheid van Mitch McConnell.