Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kiezelstenen met tekeningen van teken verborgen in Frankrijk om zoveel mogelijk mensen op te voeden

Enfance Lyme en Co besloten een “Terra tiques” te lanceren om het bewustzijn van de ziekte van Lyme te vergroten. De gekleurde kiezelstenen zullen de hele maand mei in heel Frankrijk verborgen blijven.

Zoveel mogelijk mensen bewust maken van tekengerelateerde ziekten, zoals de missie van de Enfance Lyme and Co. Deze vereniging, bestaande uit ouders van kinderen met de ziekte van Lyme en / of gelijktijdige infectie, en jonge volwassenen die zelf al ziek zijn van kinds af aan, besliste tot de “aanleiding” van de “Truff Moon Gallet” -operatie, die zeer succesvol was, in Frankrijk. , op sociale media. Het fenomeen van overal in het kanaal is een echte speurtocht midden in de natuur. Het doel is om een ​​kiezelsteen te tekenen met een idee naar keuze en deze vervolgens te verbergen op een locatie naar keuze en dit met een afbeelding te rapporteren op de Facebook-groep die voor dit doel is gemaakt. Bijna 57.000 mensen hebben zich al aangesloten bij de # Trouvemongalet-groep op het sociale netwerk.

“Mei is de Lyme Awareness Month”, legt Emmanuel Martin uit, president van Enfance Lyme and Co en moeder van drie zieke kinderen. “Ons doel is om ziektes te voorkomen. Vooral bij Covid hebben mensen de neiging om lange afstanden te lopen en te lopen. Ze nemen risico’s zonder het te weten. Helaas hebben we op dit gebied weinig mogelijkheden om actie te ondernemen. Daarom hebben we besloten om een ​​virtuele tour te maken. van Frankrijk.”

Video – Gezondheidsboek – Dr. Christian Rikia: “Pas op, de ziekte van Lyme is een reëel gevaar”

READ  Tonijn is nog steeds verontreinigd met kwik

Een van de vele initiatieven

Voor deze gelegenheid is de naam van de operatie gewijzigd in “Tech Earth”. “Ouders en kinderen tekenden teken op kiezelstenen. Zelfs de moeder maakte vroeger aquarel”, legt ze uit. Tussen 1 mei en 31 mei zullen deze kiezelstenen in heel Frankrijk verborgen zijn. Iedereen krijgt een nummer zodat ze weten of ze hebben gevlogen of niet. Het proces zal worden gedeeld op de sociale medianetwerken en de twee websites van de vereniging op internet. “We hebben vertegenwoordigers op elke afdeling”, zegt ze. “Ze nemen het lokaal over”, legt Emmanuel Martin uit.

Maar dit proces is slechts een van de vele initiatieven. “Tijdens deze maand zullen de politie en de gendarmes bijeenkomen. Ze zullen elke dag in de kleuren van de vereniging rijden. De stadhuizen hebben afgesproken om een ​​groen lint uit te geven dat de ziekte van Lyme vertegenwoordigt. In Alpes Maritimes zullen mensen met een handicap en gezonde mensen samenkomen. op de grond.”

Video – “Dokters zeiden dat ik moest stoppen met klagen”: Na acht jaar beproeving zegt Laura, die lijdt aan de ziekte van Lyme,

Moeilijke diagnose

Acties om het bewustzijn te vergroten. De ziekte van Lyme, ook wel bekend als de “ziekte van Lyme”, is een onzichtbare ziekte. Het wordt overgedragen door teken en kan spier- en gewrichtsverlamming, ernstige migraine, evenwichtsstoornissen enz. Veroorzaken. Emmanuel Martin gelooft dat “de diagnose niet duidelijk is. “Het kan echt worden verward met andere ziekten.” Helaas is het niet te genezen als het zich in de chronische fase bevindt. Baby’s hebben altijd een dikke lepel boven hun hoofd. Bij het minste fysieke of emotionele trauma kunnen pijnen weer opduiken. We leven hand in hand, ongeveer “voordat we haar persoonlijke verhaal delen.” Mijn dochter stopte met lopen toen ze acht jaar oud was. Het was het pad van obstakels. Gelukkig slaagde ze erin wraak te nemen. Tegenwoordig is ze een geweldige atleet. “

READ  Waar is de epidemie in de Dordogne?

Eén ding is zeker: de ziekte van Lyme is moeilijk te verdragen, vooral voor kinderen. “Ze worden vaak omschreven als lui. Ze worden constant blootgesteld aan de blik van anderen, wanneer ze zichzelf niet horen zeggen dat ze films maken. Hun dagelijkse leven is het verschil”, legt de voorzitter van de vereniging uit, “wat ze hoopt te verhogen. bewustzijn. “

Galette

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze inhoud: