Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dit kleine zwarte gat is het dichtst bij de aarde dat ooit is ontdekt

Nog maar een paar maanden geleden waren astronomen nog sceptisch over het bestaan ​​ervan. Vandaag kondigden ze de ontdekking aan van een van de kleinste “waargenomen” zwarte gaten ooit.

“Neushoorn”. Dit is de bijnaam die eraan is gegeven Astronomische wetenschappers Ze kiezen ervoor om toe te schrijven aan A. Zwart gat Dat hebben ze net ontdekt. Aan de andere kant, omdat het zich in het sterrenbeeld met dezelfde naam bevindt. En aan de andere kant, omdat hij niet helemaal zoals de anderen is. Het wordt gepresenteerd als een van de kleinste zwarte gaten Het wordt nooit “opgemerkt”. Ha Massa Het is niet meer dan drie keer dan wij Solly. Het bevindt zich in slechts 1500 Lichtjaren Vanaf onze aarde – nog steeds in ons melkwegstelsel de Melkweg – is het ook een van de dichtstbijzijnde plaatsen die astronomen kennen.

Het is door de beschikbare gegevens te bestuderen ster dag rode reus Alleen maar Astronomen aan de Ohio State University (Verenigde Staten) merkten iets bijzonders op. Vervorming veroorzaakt door getijdekrachten veroorzaakt door iets dat ze niet kunnen zien en erin lijken te zijn Baan Over de eerder genoemde ster. Zwart gat?

Het probleem is dat het betreffende zwarte gat heel klein moest zijn. Uniek in het universum. Althans, vanuit het huidige perspectief van astronomen. Hoewel ze zich al een decennium afvragen of onze technologieën en observatiemethoden niet nauwkeurig genoeg zijn om zulke kleine zwarte gaten op te sporen. Of als het niet bestaat. Zelfs onderzoekers – alUniversiteit van Ohio Publiceer eind 2019 wat bewijsmateriaal Solide Van hun aanwezigheid

Te veel kleine zwarte gaten om te ontdekken?

“We keken er anders naar. Veel mensen hadden deze ster al bestudeerd. Maar in plaats van het idee te verwerpen, vroegen we ons gewoon af wat er zou gebeuren als het echt een zwart gat was.”Astronoom Chris Stanek zegt in een verklaring van de Ohio State University.

Zoals de maan De oceanen van de aarde kunnen vervormen, en het produceert Vloed, Een zwart gat kan een ster de vorm geven van … Scheur. Wonder theorie. De snelheid van de rode reus, de periode van zijn baan en hoe de getijdekrachten de ster vervormden, vertelden astronomen vervolgens over de massa van zijn metgezel in het zwarte gat. Slechts drie keer van onze zon.

Astronomen hopen nu andere zwarte gaten van dit type te kunnen lokaliseren. Zwarte gaten zouden hen nuttige gegevens moeten opleveren om beter te begrijpen hoe de sterren van onze planeet worden gevormd, en hoe ze leven en sterven. Melkweg. “Elke keer dat we een nieuw zwart gat vinden, geeft het ons een idee van welke sterren sterven door op zichzelf in te storten, te exploderen of op een tussenliggende manier.”Todd Thompson, een onderzoeker aan de Ohio State University, concludeert.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?