Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Dit zijn de grote steden in Var waar vervuiling de alarmdrempel overschrijdt

Var had op 23 april (de datum van de meest recente gegevens over de volksgezondheid in Frankrijk) een incidentie van 288 gevallen per 100.000 inwoners gedurende zeven opeenvolgende dagen, dat wil zeggen het aantal gevallen boven de ingestelde alarmdrempel. door de gezondheidsautoriteiten (250).

De kaart van de epidemie in de wijk wordt dagelijks bijgewerkt met een datum Geode-platform,: Ongeveer vijftien gemeenten in Var hebben een incidentie van meer dan 500 (en zelfs meer dan 1.000 in Châteauvieux, Esparron en Rivoux).

Een wijzer om mee te nemen met een korreltje zout in dorpen van deze omvang: een simpele familiegroep zou genoeg kunnen zijn om het op te blazen.

En in de grote steden?

In grote steden wordt het zelfs als de belangrijkste indicator beschouwd. De situatie is daar nauwelijks geruststellend: van de dertien meest bevolkte gemeenten in de provincie (die met een bevolking van minstens 15.000), heeft de helft een incidentie boven de alarmdrempel.

In Toulon, La Seyne-sur-Mer, Hyères, La Garde, Six-Fours-les-Plages, Brignoles en la Crau varieert de index tussen 250 en 500.

In Fréjus, Draguignan, Saint-Raphal, La Valette-du-Var, Sanary-sur-Mer en Saint-Maximin-la-Sainte-Baume varieert het aantal ontdekte gevallen echter van 150 tot 250.

Uw gemeente in één oogopslag

READ  Des scientifiques alertent sur une sixième extinction de masse