Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kiev zegt dat het de laatste twee landingsschepen van de Russische Zwarte Zeevloot heeft getroffen

Op 23 maart, ruim vierentwintig uur nadat de Russen negentig raketten en zestig ‘zelfmoorddrones’ hadden gelanceerd op kritieke infrastructuur in Oekraïne, en terwijl Moskou net een terroristische aanval op de Crocus-concertzaal had ondergaan. [au moins 135 tués, ndlr]dat later werd aangekondigd door de Afghaanse tak van Islamitische Staat [EI-K]Kiev lanceerde een spervuur ​​van SCALP-EG/Storm Shadow-kruisraketten tegen de stad Sebastopol op de Krim.

“Ons leger slaat een grootschalige aanval op Sebastopol af. “Volgens voorlopige informatie zijn er meer dan tien raketten neergeschoten”, zei Michail Razvojajev, de gouverneur van de Krim, terwijl de aanval nog gaande was.

Volgens Kiev was een belangrijk communicatiecentrum dat door de Zwarte Zeevloot werd gebruikt het doelwit [ce qu’attestent des photographies et des données de géolocalisation diffusées ultérieurement sur les réseaux sociaux]Naast andere militaire installaties. Bovendien was dit spervuur ​​van raketten ongetwijfeld fataal voor de laatste twee Russische landingsvaartuigen van de Robocha-klasse die nog in gebruik waren.

Op 24 maart bevestigde de Oekraïense generale staf inderdaad dat de schepen Imal en Azov waren gebombardeerd, ook al lagen ze ongetwijfeld in Sebastopol. Op dit moment is er geen bewijs ontvangen om deze bewering te staven, ook al was dit het onderwerp van commentaar door Grant Shapps, de Britse minister van Defensie.

Poetins aanhoudende illegale bezetting van Oekraïne brengt hoge kosten met zich mee voor de functioneel inactieve Zwarte Zeevloot van Rusland. Rusland bevaart sinds 1783 de Zwarte Zee, maar is nu gedwongen zijn vloot tot de haven te beperken. Tot die tijd zinken de schepen van Poetin! riep de heer Shapps boos uit [anciennement Twitter].

Ter herinnering: vóór deze aanval waren vier landingsvaartuigen van de Robocha-klasse ernstig beschadigd of zelfs tot zinken gebracht. De voertuigen Caesar Kounikov en Olenegorski Gorniak waren het doelwit van drones [USV] Oekraïners terwijl kruisraketten Minsk en Novocherkassk treffen. Het schip Kostjantyn Olschanskyj, dat in 2014 in beslag werd genomen door de Oekraïense marine, is al lange tijd niet meer in gebruik.

READ  Golfstaten alert op zware regenval

Deze aanval op de Zwarte Zeevloot werd uitgevoerd toen deze officieel van commandant veranderde, admiraal Sergei Pinchuk, nadat hij admiraal Viktor Sokolov had vervangen. Bovendien is de generale staf van de Russische marine onlangs gewijzigd en werd admiraal Alexander Moiseev aangesteld als hoofd.

“Nadat de Zwarte Zeevloot met succes de Zee van Azov heeft veiliggesteld, wordt de Zwarte Zeevloot nu voortdurend bedreigd door Oekraïense aanvallen, waarbij ongeveer 17 schepen beschadigd zijn sinds het begin van het conflict, waaronder het leidende schip, de kruiser Moskva, die in april 2022 tot zinken werd gebracht. ”, zei hij onlangs. Dat heeft het Centrum voor Strategische Studies van de Franse marine opgemerkt [CESM]in een memo gepubliceerd op 7 maart [.pdf]

Deze nieuwe Oekraïense aanval op Sebastopol bevestigt alleen maar de conclusies van CESM over het weigeren van toegang door Rusland en het ontzeggen van toegang tot de regio. [A2/AD – Anti-Access / Area Denial].

“De aanhoudende aanvallen op de Krim hebben ook vragen doen rijzen over de veronderstelde effectiviteit van de A2/AD-systemen die Rusland langs de kust heeft geïnstalleerd. Het vermogen van Rusland om sommige militaire havens effectief te verdedigen tegen vooral luchtaanvallen staat nu in twijfel.”

Foto: schip van het type “Ropucha” – archief