Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Florida heeft een wet aangenomen die de toegang van minderjarigen tot sociale media beperkt

Florida heeft een wet aangenomen die de toegang van minderjarigen tot sociale media beperkt

Maandag ondertekende de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, een wet die erop gericht is de toegang van minderjarigen onder de 16 jaar tot sociale-medianetwerken te beperken, in een tijd waarin de invloed van de platforms op jongeren aanleiding geeft tot bezorgdheid in de Verenigde Staten. De wet, die in januari van kracht wordt in deze staat in het zuidoosten van de Verenigde Staten, bepaalt dat niemand onder de 14 jaar een account mag openen op een sociaal medianetwerk. Tieners tussen de 14 en 15 jaar hebben toestemming van hun ouders nodig om zich op deze platforms te registreren.

“We proberen ouders te helpen op zeer moeilijk terrein te navigeren.”Dat maakte de Republikeinse gouverneur bekend tijdens het ondertekenen van de tekst. De voorzitter van het Florida House en de belangrijkste aanstichter van het project, Paul Reiner, verwelkomde de aanneming van de wet. “We weten (…) dat het aantal misdaden tegen kinderen groter is op sociale netwerken dan waar dan ook.”-Heb je het aangekondigd? “We weten ook dat sociale media een verwoestende impact hebben op de geestelijke gezondheid van onze kinderen.”.

De meeste platforms stellen de minimumleeftijd voor het openen van een account op 13 jaar, maar deze regel is gemakkelijk te omzeilen. Sommige critici van de wet zeggen dat het aan de ouders is, en niet aan de autoriteiten, om toezicht te houden op het gebruik van sociale media door hun kinderen. Anderen maken zich zorgen over een mogelijke schending van het Eerste Amendement, dat de vrijheid van meningsuiting garandeert.

READ  Volgens Burnie zou het uitstellen van de avondklok 'de favoriet van een restauranteigenaar' zijn.

Schadelijke verslaving

Paul Reiner negeerde deze argumenten en zei dat de platforms schadelijke verslavingen veroorzaken. “Het constante overleg, de 'likes' en de hartjes die een kleine dosis dopamine geven” (…) Mensen aanmoedigen om steeds langer online te blijven.

Ron DeSantis had een ander wetsvoorstel afgewezen dat het gebruik van netwerken voor mensen onder de 16 jaar verbiedt, omdat hij vond dat de tekst niet voldoende rekening hield met de wensen van ouders. De gouverneur, een mislukte kandidaat voor de Republikeinse nominatie bij de komende presidentsverkiezingen, heeft herhaaldelijk gezegd dat ouders meer controle moeten hebben over beslissingen met betrekking tot hun kinderen, vooral op onderwijsgebied.

In Florida hebben wetgevers, net als in andere staten, geprobeerd ouders meer invloed te geven op gebieden die als controversieel worden beschouwd, zoals lessen over onderwerpen die verband houden met seksuele geaardheid en genderidentiteit.