Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens een Turkse functionaris reisden twee verdachten vrijelijk tussen Rusland en Turkije

Volgens een Turkse functionaris reisden twee verdachten vrijelijk tussen Rusland en Turkije

Deze bron specificeert dat de man op 27 februari zijn hotel verliet en dat hij op 23 februari “acht keer een bericht op sociale media plaatste vanuit de regio Aksaray”, in dezelfde Fatih-regio. De andere verdachte is volgens deze functionaris Said Karam Rajabalisoda: hij arriveerde op 5 januari in Istanbul, verbleef onmiddellijk in een hotel in Fatih en vertrok op 21 januari.

veroordeling tot levenslang

De veiligheidsbron zei: “Vervolgens vertrok hij op 2 maart naar Moskou met dezelfde vlucht als Shams al-Din Faraidouni.” “Wij geloven dat deze twee individuen in Rusland zijn geradicaliseerd vanwege hun korte verblijf in Turkije”, benadrukte deze functionaris. Volgens het laatste rapport kwamen bij de aanval op de Crocus-concertzaal aan de rand van Moskou, waarvoor ISIS de verantwoordelijkheid opeiste, 139 mensen om het leven en raakten 182 anderen gewond. Vier hoofdverdachten werden gearresteerd en vastgezet. Zij riskeren levenslange gevangenisstraf.

Onder hen komt volgens Rusland minstens één uit Tadzjikistan. Een ander werd samen met zijn vader en een van zijn broers gearresteerd. Hij is geboren in Tadzjikistan en heeft de Russische nationaliteit, aldus persbureau RIA Novosti.

READ  Op weg naar China keert Delta-vlucht om te midden van nieuwe anti-Covid-beperkingen