Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kent u een wasbeerhond als een wilde hond?

Wasbeerhonden leven van nature in Azië, met populaties in China, Zuid-Korea, Zuidoost-Siberië en Japan. Ze werden geïntroduceerd in Noord-Europa en breidden zich uit naar het zuiden.

Hoe leer je ze kennen?

De wasbeerhond heeft een brede kop en draagt ​​een heel kenmerkend zwart gezichtsmasker dat lijkt op dat van een wasbeer. De tanden zijn klein in vergelijking met die van andere honden.

Haar lange haar beschermt haar tegen de elementen van buitenaf en accentueert het ronde silhouet van deze soort. De staart is een communicatiemiddel. Ze kunnen worden verhoogd om een ​​U te vormen bij dominante mannetjes.

Hoe leven zij?

Wasbeerhonden hebben een hol waarin ze in de winter slapen. Ze zijn geslachtsrijp op de leeftijd van 12 maanden. Na het paren en een draagtijd van ongeveer 60 dagen, baart het vrouwtje tussen de 6 en 8 jongen, soms 15. De jongen worden geboren in een goed beschermd hol en de twee volwassenen nemen deel aan hun opvoeding.

Kleine wasbeerhond.
Kleine wasbeerhond. -Miroslav Hlavko/Shutterstock

kostbaar bont

De vacht van deze hoektanden is altijd zeer gewaardeerd en er verschenen zelfs boerderijen in de USSR en Letland. Sommige wasbeerhonden ontsnapten uit deze boerderijen om eind jaren vijftig in het wild te fokken, en ze leven nu in de Baltische regio en zijn ook gezien in Zuid-Italië en Frankrijk. Ze tonen een groot aanpassingsvermogen en kunnen barre omstandigheden overleven door tijdens het winterseizoen in winterslaap te gaan.

Vond je dit artikel leuk? Zoek het tijdschriftDieren wereldOp kiosken en op monmag.fr (papier, digitaal en abonnementen).

Dierenwereld en Natuur is een kwartaalblad.
Dierenwereld en Natuur is een kwartaalblad. – Dierenwereld nr. 44

De wereld van dieren en de natuur Het is een tijdschrift gewijd aan dieren in het wild van over de hele wereld. Met meeslepende verhalen en prachtige foto’s presenteert het magazine een ware visuele safari in het hart van de natuur.

READ  De confrontatie duurt voort tussen spoorwegarbeiders en spoorwegmaatschappijen in het VK - 21-06-22 om 20:24