Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens negenentwintig immigranten kwamen om bij verschillende scheepswrakken buiten het land

Minstens negenentwintig immigranten kwamen om bij verschillende scheepswrakken buiten het land

De kustwacht maakte op zondag 26 maart bekend dat ten minste negenentwintig migranten uit landen ten zuiden van de Sahara zijn verdronken bij drie scheepswrakken voor de kust van Tunesië. De kustwacht heeft negenentwintig lichamen geborgen en “De redding van 11 illegale immigranten van vele Afrikaanse nationaliteiten nadat hun boten waren gezonken.” voor de centrale oostkust van Tunesië, volgens een verklaring die melding maakte van drie afzonderlijke incidenten.

Een Tunesisch vissersvaartuig heeft al 19 lichamen geborgen nadat een boot op 58 kilometer van de kust was gezonken, terwijl een kustwachtpatrouille acht lichamen vond voor de kustplaats Mahdia en 11 migranten redde wier boot kapseisde op weg naar Italië, terwijl vissersvaartuigen ook 19 lichamen hebben geborgen. lichamen. Nog twee lichamen.

Tientallen migranten zijn omgekomen bij een reeks scheepswrakken en anderen worden vermist sinds de gewelddadige toespraak van president Kais Saied over illegale immigratie op 21 februari. Na deze toespraak verloor een flink aantal van de 21.000 Afrikanen ten zuiden van de Sahara die officieel in Tunesië waren geregistreerd, van wie de meesten zich in een irreguliere situatie bevinden, van de ene op de andere dag hun baan, meestal onofficieel, en hun huis als gevolg van de campagne tegen illegale immigranten.

Lees ook: In Tunesië valt president Kais Saied immigranten ten zuiden van de Sahara aan

De meeste Afrikaanse immigranten komen aan in Tunesië en proberen vervolgens illegaal over zee naar Europa te migreren, aangezien sommige delen van de Tunesische kust op minder dan 150 kilometer van het Italiaanse eiland Lampedusa liggen.

READ  Een piloot van United Airlines adopteert een achtergelaten hond op San Francisco Airport

Frankrijk en Italië roepen om steun van Tunesië

Vrijdag riepen president Emmanuel Macron en de Italiaanse premier Giorgia Meloni op tot steun voor Tunesië, dat met een ernstige financiële crisis wordt geconfronteerd, om de “migratiedruk” Welk land vertegenwoordigt Europa. Rome vreest een explosie van de stroom immigranten naar zijn kusten, vanwege de economische en politieke problemen in Tunesië, maar ook vanwege het goede weer dat de oversteek vergemakkelijkt.

Tunesië onderhandelt al enkele maanden met het Internationaal Monetair Fonds om een ​​lening van bijna twee miljard dollar te krijgen, maar het lijkt erop dat de besprekingen tussen de twee partijen zijn vastgelopen sinds de aankondiging van een voorlopig akkoord half oktober.

Het hoofd van de Europese diplomatie, Josep Borrell, waarschuwde op zijn beurt maandag dat de situatie in Tunesië hetzelfde was “Zeer gevaarlijk”zelfs met de vermelding van gevaar” Stort in “ naar de waarschijnlijke toestand “Het veroorzaakt een instroom van migranten in de Europese Unie en veroorzaakt instabiliteit in het Midden-Oosten en Noord-Afrika” (Midden Oosten en Noord Afrika). Beschrijving van de analyse onevenredig “ Uit Tunesië.

De wereld met Agence France-Presse