Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amerikaanse vice-president Kamala Harris ‘erg enthousiast over de toekomst van Afrika’

Amerikaanse vice-president Kamala Harris ‘erg enthousiast over de toekomst van Afrika’

Wat een eer om hier in Ghana en op het Afrikaanse continent te zijn. Ik ben erg enthousiast over de toekomst van Afrika. Ik ben erg enthousiast over de impact van de toekomst van Afrika op de rest van de wereld. Als ik kijk naar wat er op dit continent gebeurt en het feit dat de gemiddelde leeftijd 19 jaar is, wat zegt dat ons dan over de groei van innovatie en kansen. Ik zie in dit alles een grote kans, niet alleen voor Afrikanen, maar ook voor de rest van de wereld. zei de Amerikaanse vice-president toen ze uit het vliegtuig stapte.

Kamala Harris bij haar aankomst in Accra: ‘Ik ben erg enthousiast over de toekomst van Afrika’

RFI

Voor Washington is een van de doelen van deze Kamala Harris-reis om de Amerikaanse kijk op Afrika te veranderen in een tijd waarin Washington een geweldig partnerschap met het continent wil aangaan.

Dat blijkt uit de opeenvolging van bezoeken van Amerikaanse functionarissen aan Afrika in de afgelopen weken. Nadat de minister van Buitenlandse Zaken Kanselier van de schatkistFirst lady, nu is de vice-president aan de beurt.

Lees ook De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken sluit zijn tweedaagse bezoek aan Niger af

Dus in Accra zal Kamala Harris veel aandacht besteden aan de Ghanese jeugd. Maandag bezoekt ze een skatepark en een opnamestudio voor lokale artiesten, voordat ze dineert met president Nana Akufo-Addo, waarbij de veiligheid in het gebied wordt besproken.

Deze tour is ook bedoeld om te praten over de klimaatcrisis, voedselzekerheid en verhoogde investeringen in Ghana, Tanzania en Zambia, drie landen wiens democratische kwaliteiten Washington prijst.

READ  Lego-sets zijn te koop op Prime Day bij Amazon

Confrontatie met de invloed van Rusland op de veiligheid en China op de economie

Maar achter deze Amerikaanse woorden schuilt ook een strijd om invloed met Rusland en China.

Op veiligheidsgebied, eerst met de aanwezigheid van Wagner-milities op het continent. De afgelopen maanden is de Ghanese president herhaaldelijk getroffen door de terroristische instabiliteit die ” bedreigt heel West-Afrika En afgelopen december, tijdens de Amerikaans-Afrikaanse top, vroeg hij Washington om steun voor de aanwezigheid van Wagner in de regio, nadat hij had beweerd dat er Russische huurlingen aanwezig waren in het zuiden van Burkina Faso, aan de noordgrens met Ghana.Toen ontkende ze de beschuldigingen en veroordeelde ze hen. erg serieus van Ouagadougou.

Op economisch gebied hoopt Washington de invloed van China tegen te gaan. Beijing is de belangrijkste schuldeiser van veel landen, waaronder Ghana, dat nu een zware schuldenlast heeft en een diepe economische crisis doormaakt, met een inflatie van meer dan 50%. Accra onderhandelt sinds het begin van de maand ook over een herstructurering van zijn schulden met Peking.

Volgens Christopher Fomonioh, regionaal directeur voor Afrika bij het National Democratic Institute in Washington, “moet de schuldenkwestie worden aangepakt.”

Alexis Gelox

Lees ook Top VS-Afrika: “Afrika is een geopolitieke kwestie geworden”