Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Keizer Naruhito en keizerin Masako keren terug naar hun studie in Oxford

Keizer Naruhito en keizerin Masako keren terug naar hun studie in Oxford

Keizer Naruhito en keizerin Masako van Japan sloten hun vierdaagse staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk op 28 juni 2024 af. Voordat ze het land verlieten, gingen de vorsten naar de Universiteit van Oxford, waar zowel Naruhito als Masako studeerden. Keizerin Masako ontving tijdens haar bezoek een erecertificaat.

Lees ook: Keizer Naruhito keert terug naar de Theems

Keizer Naruhito rondt het Britse staatsbezoek aan Oxford af

Van 25 tot 28 juni 2024 brachten keizer Naruhito, 64, en keizerin Masako van Japan, 60, een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Op de vierde en laatste dag van hun verblijf gaan Naruhito en Masako naar Oxford om herinneringen op te halen aan hun studententijd. Van 1983 tot 1986 studeerde Naruhito literatuur en geschiedenis aan Merton College, Oxford, terwijl zijn vrouw van 1988 tot 1990 internationale betrekkingen studeerde aan Balliol College, Oxford.

Keizer Naruhito en keizerin Masako werden ontvangen door de rector en decaan van Balliol College in Oxford (Foto: Joe Giddens/PA Wire/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Koning Charles III neemt afscheid van keizer Naruhito

Het keizerlijke echtpaar bezocht deze universiteit, die in 1096 werd opgericht, ter herinnering aan hun schitterende studiejaren. Naruhito onderscheidde zich zo door deze periode van zijn jeugd, waarin hij een onbekend leven buiten het paleis kon ervaren, dat hij een boek met zijn memoires publiceerde waarin hij zijn leven en ervaringen in Engeland vertelde.

Keizer Naruhito en keizerin Masako planten een kersenboom tijdens hun bezoek aan Merton College (Foto: Joe Giddens/PA Wire/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Keizer Naruhito met Japanse studenten aan het Royal College of Music

READ  'Ik ben net de helft van mijn geld kwijt': Actrice Sharon Stone werd het slachtoffer van een bankfaillissement

Keizerin Masako ontvangt een eredoctoraat van Merton College, Oxford

Kanselier van de Universiteit van Oxford, Christopher Patten, en decaan van Balliol College, Helen Ghosh, verwelkomden de Japanse heersers bij de ingang van de universiteit. Keizer Naruhito en keizerin Masako plantten de kersenboom, een beroemde boom in Japan, tijdens hun bezoek aan Merton College. Tijdens hun bezoek aan Balliol College ontving keizerin Masako een diploma Een trotse reden.

Keizerin Masako verlaat het Sheldonian Theatre na ontvangst van een eredoctoraat van Merton College (Foto: Joe Giddens/PA Wire/ABACAPRESS.COM)

Lees ook: Keizer Naruhito sluit zich net als zijn voorgangers aan bij de Orde van de Kousenband

Dit bezoek aan Oxford was de laatste deelname aan het programma van het officiële bezoek van de Koningen, die wederom genoten van de laatste menigte voor de ingang van de universiteit. Zowel Britse burgers als veel Japanse expats en studenten zwaaiden met Japanse en Britse vlaggen voor de ingang van de gebouwen. Keizer Naruhito en keizerin Masako schudden elkaar de hand en hadden interactie met het publiek.

symbool afbeelding

Nicolaas Fontaine

Hoofdredacteur

Nicolas Fontaine is ontwerper, redacteur en auteur geweest voor verschillende Belgische en Franse merken en media. Nicolas, gespecialiseerd in nieuws over de koninklijke familie, heeft de website Histoires royales opgericht en is hoofdredacteur. [email protected]