Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Justitie beschouwt Maurice Ravel als de enige auteur van ‘Bolero’.

Justitie beschouwt Maurice Ravel als de enige auteur van ‘Bolero’.

De rechtbank van Nanterre wees de rechthebbenden op de Russische componist en decorontwerper Alexandre Benoit af, die Sassim vroeg laatstgenoemde te erkennen als co-auteur van het beroemde werk.

gepubliceerd


Leestijd: 1 minuut

Het Republikeinse Garde Orkest tijdens een optreden in het Théâtre des Champs-Élysées op 5 april 2023 in Parijs.  (Emmanuel Dunand/AFP)

Justitie beschouwt Maurice Ravel als de enige auteur van Bolero. Op vrijdag 28 juni oordeelde de rechtbank van Nanterre dat de rechthebbenden van de Russische componist en decorontwerper Alexandre Benoit, die de Vereniging van Auteurs, Componisten en Muziekuitgevers (Sacem) had gevraagd, laatstgenoemde te erkennen als co-auteur van het boek, werden uitgezet. beroemd boek. Bolero. De rechtbank “De verzoeken van de rechthebbenden van Maurice Ravel en Alexandre Benoit met betrekking tot Bolero, een van de meest uitgevoerde en verspreide werken ter wereld, zijn afgewezen.” Details van de rechtbank in een persbericht. de baan “Het blijft dus in het publieke domein.”

Met betrekking tot de hypothese van gezamenlijk auteurschap door Alexandre Benoit oordeelde de rechtbank dat “De ingediende documenten bewijzen niet zijn kwaliteit als auteur van het balletargument.”. Ook de scriptie van een andere betrokken co-auteur, choreograaf Bronislava Nijinska, werd op grond van deze uitspraak verworpen, omdat de kunstenaar geen “Hij komt nooit als co-auteur in de Bolero-documenten voor.”

“Het is een zeer gerechtvaardigde beslissing, waarbij zorgvuldig alle elementen zijn onderzocht die onder de aandacht van de rechtbank zijn gebracht en die de validiteit bevestigt van de coalitie die standvastig is in haar aanpak (…) en in haar standpunt tegenover ter bescherming van de belangen van haar leden.”AFP reageerde op Mi Ivan Derringer die Sam verdedigt met José Anne Benazeraf. “De rechtszaak van de landgoederen en uitgevers werd door de rechtbank afgewezen. We analyseren de beslissing rustig voordat we op de pers reageren.”Gilles Verkin, de landgoedadvocaat van Ravel, van zijn kant, vertelde AFP.

READ  Zijn zeer trieste en ontroerende bericht aan Johnny Hallyday! - Tuxbord

Ook de erfgenaam van Maurice Ravel, Evelyn Ben de Castille, werd veroordeeld tot het betalen van één euro aan Sachem. “Ter compensatie van de schade die hij heeft geleden als gevolg van het misbruik van de morele rechten van het auteursrecht.”Details van het besluit. Deze bepaling zorgt ervoor dat in dit stadium Bolero Het blijft in het publieke domein zoals het sinds 2016 is Bolero, JHet werd in 1928 gecomponeerd, Het genoot 78 jaar en vier maanden bescherming, omdat de wet voorziet in verlengingen ter compensatie van het inkomensverlies van Franse kunstenaars tijdens de twee wereldoorlogen, die tot 1 mei 2016 bescherming genoten.