Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De agenda: Vier niet te missen wedstrijden dit weekend in Toulouse

De agenda: Vier niet te missen wedstrijden dit weekend in Toulouse

Het is het laatste weekend van juni en als de eerste ronde van de parlementsverkiezingen op zondag 30 juni plaatsvindt, heb je ook een breed scala aan ideeën voor uitstapjes in Toulouse tot je beschikking: e-Siesta, Tangopostal Festival, Mojito Party en Woordmarathon. Hier is de selectie uit Toulousan magazine voor zaterdag 29 juni en zondag 30 juni.

Een muzikaal weekend in Toulouse

Het elektronische dutje is geïnstalleerd in de Compans Caffarelli-tuin. © Martin SC Foto / Shutterstock.com

Ga dit weekend naar Jardin Compans-Caffarelli in Toulouse voor een muzikaal uitje: Electronic Siestas. Een programma dat rijke en gevarieerde momenten belooft. Op zaterdag 29 juni kunnen inwoners van Toulouse kunst ontdekken Johanna Bossart Met zijn cinema voor het oor en zijn experimentele pop volgde het Peter Couric Die barokmuziek mixt met experimentele free jazz. ‘S Avonds Bella en Bramble en Ha Kyun Hij brengt een performance waarin gedichten, industriële muziek en veldopnames worden gecombineerd. De dag zal doorgaan met Owara en hedendaagse Georgische folklore, voordat je in noordelijke melodieën duikt Clarissa Connellyen eindigt met explosieve multi-genre ritmes Ojo.
morgen, Sofie Bernado Hij zal de vele facetten van de fagot verkennen, voordat hij er ruimte voor maakt Nexcyia, Exzald S en muteren Om jezelf onder te dompelen in golvende frequenties en spookachtige ritmes. S avonds, Het concept van wonderbaarlijke natuurlijke schoonheid Het combineert etherische synths met doordringende jungleritmes. James K Manuka Honey gaat verder met tienerliederen op zoek naar macht en sluit het weekend af met een chaotische en sensuele visie op clubmuziek.

Praktische informatie: E-nap vrij.
Ontmoet elkaar in de Jardin de Compans Caffarelli, aanstaande zaterdag 29 juni en zondag 30 juni, vanaf 17.00 uur.

Tango komt dit weekend naar Toulouse

Weekendje ToulouseWeekendje Toulouse
(Illustratie) © Tsuguliev/Shutterstock.com

En als u een tangofan bent… dit weekend organiseert Toulouse een evenement waar u dol op zult zijn: het Tangopostal Festival keert terug voor zijn 15e editieH Editie van vrijdag 28 juni tot maandag 8 juli. Gedurende het hele evenement zullen de deelnemers genieten van vele uren buiten- en binnendansen, met traditionele en neo-tangostijlen. Deze 10 dagen van het festival worden georganiseerd door live-orkesten zoals Silbando-orkest En de Trio KaftinNaast internationale DJ’s. Daarnaast staan ​​er trainingen gepland met bekende professoren als Gisela Bassi en Rodrigo Rufino, evenals verschillende workshops voor alle niveaus.
Uw weekend eindigt in stijl bij Mas Tolosa met avonden gewijd aan tango, liveconcerten, terrassen en ontspanningsruimtes. Houd er rekening mee dat de openingsavond van Nouvelle Maison du Tango al uitverkocht is en dat u voor specifieke cursussen dient te controleren op wijzigingen in locaties en tijden. Ten slotte gaat het Tangopostale Festival door tot 8 juli met een concert van Louise Gallo, in samenwerking met het Festival van Toulouse.

READ  M6 zendt het eerste deel van de 'OSS 117'-saga opnieuw uit, luidsprekers knallen

Praktische informatie: Tangopostale Festival in Toulouse. Diverse plaatsen in Toulouse.
Het programma is beschikbaar vanaf hier.

Picknick op het Mojitofestival in Toulouse

© Lomb/Shutterstock.com

Wat als ik dit weekend naar het Mojito Festival in Toulouse ga? Sinds donderdag 27 juni vindt het evenement tot en met zaterdag 29 juni plaats in zes locaties in Toulouse. Deelnemers kunnen genieten van happy hour met mojito’s en maagdelijke mojito’s tegen gereduceerde prijzen. Bovendien nodigen de organisatoren de inwoners van Toulouse uit om “hun beste Cubaanse kleding aan te trekken en hun mooiste glimlach op te zetten om zich onder te dompelen in een unieke feestelijke ervaring.” In elke bar en ’s avonds wacht entertainment op liefhebbers van deze cocktail. Met behulp van hun telefoon kunnen ze zelfs deelnemen aan uitdagingen en cadeaus winnen, zoals een reis naar Cuba bijvoorbeeld, of kleine dingen zoals mojito-rietjes en t-shirts.
Om deel te nemen, gaat u eenvoudigweg naar een van de bars die aan het evenement deelnemen. Ga dan naar Bar l’Arrosoir, la Maison, Au Fur et à Mesure, Snapper Rock, Pepponita of zelfs Moloko Bar. Ze bieden allemaal een muziekavond aan, georganiseerd door DJ’s of bands. Een gebeurtenis die u met mate moet ervaren, aangezien alcoholmisbruik gevaarlijk is voor uw gezondheid.

Praktische informatie: Mojitofestival in zes bars in Toulouse, tot zaterdag 29 juni.
Alle programma’s zijn beschikbaar op Evenement locatie.

Artiesten in Toulouse om deel te nemen aan de Woordmarathon

De José Cabanis Mediabibliotheek organiseert Marathon des mots-evenementen. © Cyril Redor / Shutterstock.com

Ten slotte nodigt Wordathon dit weekend boekenliefhebbers uit naar Toulouse. Sinds dinsdag 25 juni vindt het literaire festival plaats op verschillende plaatsen in de Roze Stad, met in totaal ruim 130 bijeenkomsten voor de inwoners van Toulouse tot en met zondag 30 juni. Deze nieuwe editie markeert het twintigste jubileumH jubileum door hedendaagse auteurs en actuele onderwerpen onder de aandacht te brengen via lezingen, bijeenkomsten en optredens.
Onder de gasten bevinden zich Franse en internationale schrijvers zoals: Eduard Lewis En Eleonora Caton. Daar vind je dit weekend ook Majed Al-Sharafi, Laurent Binet, Kim Higlin of Jean-Pierre Martin. Het is een gelegenheid om naar deze mannen en vrouwen te luisteren en deze te ontmoeten die gespecialiseerd zijn in woorden, en ook om elkaar te ontmoeten in de verschillende culturele plekken van de Roze Stad, zoals de bioscoop Le Lumière, de José Cabanes Mediatheek, de Karmelietenkerk en vele anderen. . …

READ  Dit "historische" moment in Fort Boyard laat netizens sprakeloos

Praktische informatie: Marathon des Mots, van dinsdag 25 juni tot en met zondag 30 juni in Toulouse.
Alle programmering Verbonden.