Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kanselier Sebastian Kurz kondigt zijn ontslag aan na beschuldigingen van corruptie

De van corruptie beschuldigde Oostenrijkse kanselier Kurz kondigde op zaterdag 9 oktober zijn ontslag aan. “Het zou onverantwoord zijn om in maanden van chaos of patstelling terecht te komen.”Kurz vertelde verslaggevers in Wenen en legde uit dat hij zich terugtrekt om “stabiliteit” Van het land tijdens zijn weerlegging ‘Valse beschuldigingen’. “Ik wil plaats maken om chaos te vermijden”, Hij voegde eraan toe dat hij had voorgesteld zijn minister van Buitenlandse Zaken, Alexander Schallenberg, als zijn opvolger te benoemen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Oostenrijk werd de kanselier beschuldigd van corruptie

Volgens het openbaar ministerie, tussen 2016 en 2018, Ministerie middelen Financiële middelen werden gebruikt om “Het fonds manipuleerde gedeeltelijk opiniepeilingen die uitsluitend partijpolitieke belangen dienden.”.

De heer Curtis en negen andere verdachten, evenals drie organisaties, worden onderzocht voor verschillende misdaden die verband houden met deze zaak. De huiszoekingen vonden woensdag plaats, met name op het hoofdkwartier van de conservatieve partij ÖVP en in de Kanselarij. Aanklagers zeiden in een verklaring dat hun onderzoeken rechtstreeks gericht zijn op de immens populaire jonge adviseur Verduistering, corruptie en machtsmisbruik.

Vorig corruptieschandaal in 2019

Alle oppositiepartijen eisten het aftreden van de adviseur. De Oostenrijkse Groene Partij, de minderheidspartner van de regering, zette donderdag vraagtekens bij het vermogen van de gouverneur om zijn werk als kanselier voort te zetten. Dit werd gewaardeerd door de vice-kanselier en leider van de milieuactivisten, Werner Kugler‘Er is een nieuwe stap gezet’ Met een geopend onderzoek. Het Parlement komt dinsdag in een buitengewone zitting bijeen, met de mogelijkheid van een gezamenlijke motie van afkeuring.

READ  De directie van CHUM verklaart dat “alle personen kunnen binnenkomen” met

Nadat hij tien jaar geleden als minister van Buitenlandse Zaken bij de regering kwam en vervolgens minister van Buitenlandse Zaken werd, nam Sebastian Kurz in december 2017 voor het eerst het kanselierschap over. In combinatie met de extreemrechtse partij FPÖ zag hij zijn regering in mei 2019 door het corruptieschandaal dat bekend staat als Ibizagate.

Daarna kwam hij in januari 2020 weer aan de macht, dit keer aan de kant van de Groene Partij, een alliantie die eerder meerdere keren was uitgedaagd over andere kwesties en verschillende opvattingen over de vluchtelingenkwestie.

De wereld met AFP