Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Duitsland begon Armin Laschet aan zijn terugtrekking

Armin Laschets dagen als hoofd van de CDU zijn geteld. Donderdag 7 oktober verscheen ’s avonds de ongelukkige kandidaat van de conservatieven voor het kanselierschap voor de camera’s om zijn geleidelijke vertrek uit de richting van de politieke formatie aan te kondigen. Hij nam nota van de ramp van het christen-democratische blok (CDU en zijn Beierse vleugel, CSU) bij de verkiezingen van 26 september, waar het het slechtste resultaat in zijn geschiedenis behaalde. “We moeten de resultaten van de stemming analyseren en overgaan tot de reorganisatie van de CDU,” Zei hij.

De heer Laschet kondigde aan dat hij begin deze week partijfunctionarissen zal ontmoeten om snel een conferentie te houden. Beslis dat hij zal deelnemen aan “met mate” Intern debat over het volgende formatiehoofd. Deze manoeuvre stelt hem in staat als gesprekspartner van zijn partij te blijven tijdens de coalitieonderhandelingen die momenteel gaande zijn tussen de Sociaal-Democratische Partij, de Groene Partij en de liberale FDP-partij die een regering wil vormen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Verkiezingen in Duitsland: onrust in de CDU na de nederlaag van Armin Laschet bij de parlementsverkiezingen

De heer Laschet zei dat als deze besprekingen niet zouden werken, hij klaar zou zijn om de besprekingen te hervatten om de zogenaamde “Jamaica” -coalitie te vormen, bijgenaamd vanwege de kleuren van de partijen, die zou bestaan ​​uit conservatieven (zwart), milieuactivisten. (in groen) en de liberalen van de FDP (geel). Deze alliantie lijkt nog steeds de beste politieke optie van Duitsland. “Wij sluiten geen deuren”, Hij benadrukte, maar merkte op dat hij niet per se de functie van kanselier zou eisen als een dergelijk bondgenootschap zou worden bereikt.

READ  Regen en modder vangen het Burning Man Festival midden in de woestijn op

machtsstrijd

Dit is de tweede opname van Armin Laschet in een paar dagen. Een voor een geeft hij de zetels op die hem tot een van de machtigste politici van het land maakten. De inwoner van Aken heeft zijn opvolging al georganiseerd aan het hoofd van zijn bolwerk in Noordrijn-Westfalen, het dichtstbevolkte gebied van Duitsland, met een nieuwe christelijke premier – Hendrik Fust, 46 – die eerder deze week werd aangesteld. Nu blijkt dat het de CDU-leiderschap is die hij goed wil opgeven. Op vrijdagochtend, tijdens zijn laatste toespraak in de Bundesrat, de Eerste Kamer van het parlement, als regionale president, kondigde Armin Laschet aan dat hij nu alleen in de Bundestag zou zitten.

De afgelopen dagen is de druk rondom Armin Laschet erg sterk geworden. Veel christen-democraten bekritiseerden hem omdat hij zijn nederlaag niet accepteerde. Toen de Groenen en de FDP woensdagochtend aankondigden dat ze niet bereid waren om de onderhandelingen met de CDU voort te zetten, kreeg de afnemende hoop die nog over was van de conservatieven die een regering zouden vormen opnieuw een wake-up call. Dit was te veel voor Armin Laschet, die de afgelopen tien dagen voortdurend te maken heeft gehad met aanvallen van conservatieven, met name van zijn Beierse rivaal Marcus Söder, die hem al lang in de peilingen heeft vervangen.

Je hebt 40,25% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.