Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Biden geeft toestemming voor overdracht van Trump-records aan Capitol Hill-onderzoek

De Amerikaanse president Joe Biden heeft op vrijdag 8 oktober toestemming gegeven voor de overdracht van archieven met betrekking tot de acties van zijn voorganger Donald Trump op 6 januari, tijdens de aanval op het Capitool, aan een parlementaire onderzoekscommissie die Washington verdeelt. De gekozen functionarissen aan het hoofd van deze commissie dreigden met vervolging van degenen die dicht bij de voormalige Republikeinse president stonden en die weigerden mee te werken aan zijn werk.

Dit is geweldig “speciale commissievan het Huis van Afgevaardigden werd opgericht om de rol te beoordelen die Donald Trump speelde bij de aanval onder leiding van zijn aanhangers op de congreszetel, toen gekozen functionarissen de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen bevestigden.

veroordelen “JongleurDe meeste gekozen Republikeinse functionarissen weigerden deel te nemen. De voormalige president van zijn kant beriep zich op de bevoegdheden van de uitvoerende macht om bepaalde informatie vertrouwelijk te houden om te voorkomen dat het Nationaal Archief aan deze commissie een hele reeks documenten zou overhandigen met betrekking tot zijn acties op 6 januari (vergaderingsverslagen, e-mails, brieven. ..).

Trump ontkent verantwoordelijkheid

Maar Joe BidenBesloot dat het niet legaal was om een ​​presidentieel privilege in te roepenWitte Huis-woordvoerster Jen Psaki zei tijdens een persconferentie om deze overdracht te voorkomen. “De president acht het uiterst belangrijk dat het Congres en de Amerikanen een volledig beeld hebben van de gebeurtenissen van vandaag, om te voorkomen dat ze zich herhalen.De commissie heeft in september ook een dagvaarding gestuurd naar vier familieleden van de voormalige president, om hem andere documenten te overhandigen en voor hen te getuigen. Volgens de Amerikaanse pers heeft Donald Trump hen verzocht niet mee te werken.

READ  Premier laat controversieel uitgavenrapport vallen na landelijke controverse

Voormalig adviseur Steve BannonHij zei dat hij zou proberen zich te verschuilen achter een vage verwijzing naar de privileges van de voormalige presidentHet werd vrijdag bevestigd door Democraat-elect Benny Thompson en mede-republikein Liz Cheney, die deze commissie voorzit. “We zullen niet toestaan ​​dat getuigen een bevel aanvechten of de klok rond spelen, en we zullen onmiddellijk de mogelijkheid van strafrechtelijke vervolging overwegen voor obstructie van het Congres.Ze dreigden in een verklaring.

Donald Trump, die nog steeds erg populair is onder de Republikeinse kiezers, ontkent de verantwoordelijkheid voor de aanval op het Congres. Door zijn greep op de Republikeinse Partij kon hij in februari worden vrijgesproken na een proces in het congres op beschuldiging van “Aanzetten tot rebellie».