Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Mali, de vrijlating van de Colombiaanse non Gloria Cecilia Narvez die in 2017 werd ontvoerd.

Het Malinese presidentschap kondigde in een verklaring de vrijlating aan van de Colombiaanse Franciscaanse non, zuster Gloria Cecilia Narváez, die in februari 2017 in Mali door een jihadist werd ontvoerd.

Zuster Gloria Cecilia Narvaez Argoti werd op 7 februari 2017 ontvoerd in Karangasso bij Koutiala in het zuiden van Mali, vlakbij de grens met Burkina Faso, waar ze al zes jaar als missionaris werkte. Het voorzitterschap van Mali ontvangt deze zaterdagMoed en moed zus“, specificeer dat deze versie”Het hoogtepunt van vier jaar en acht maanden gezamenlijke inspanningen van vele inlichtingendienstenIn dit persbericht verzekerde de president van Mali’s Transition, kolonel Asimi Guetta, het Malinese volk en de internationale gemeenschap dat “Er worden inspanningen geleverdLaat alle gevangenen in Mali vrij.

De aartsbisschop van Bamako, monseigneur Jean Zerbo, bevestigde de vrijlating van de Colombiaanse non aan AFP.In goede staat». «We hebben veel gebeden voor zijn vrijlating. Ik dank de financiële autoriteiten en andere goodwill die deze release mogelijk hebben gemaakt‘ zei de bisschop. De voormalige broer van de gijzelaar, Edgar Narvaez, uitte zijn gevoelens voor hem nadat hij de bevestiging van de vrijlating had ontvangen. “Godzijdank is ze in goede gezondheid, ze hebben me foto’s gestuurd en ze ziet er goed uitEdgar Narvaez antwoordde in een kort gesprek met AFP.

READ  Vurig Denemarken verslaat Wales in ronde van 16

In een brief die het Rode Kruis afgelopen juli aan haar broer stuurde, legde zuster Gloria Narvaez uit dat ze eerder wordt vastgehouden “groep van GSMAan Al-Qaeda gelieerde steungroep voor de islam en moslims. De Franse journalist Olivier Dubois werd begin april in het noorden van Mali ontvoerd door jihadisten die banden hadden met al-Qaeda.