Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het land stort in duisternis nadat twee elektriciteitscentrales zijn stilgelegd

Nieuwe totale dekking binnen Libanon. Het land is zaterdag in duisternis gedompeld na de sluiting van twee grote energiecentrales
brandstoftekortDat heeft de National Electricity Company of Lebanon (EDL) bekendgemaakt.

Vast in een ongekende crisis, gekwalificeerd door de Wereldbank Een van de slechtste in de wereldgeschiedenis Sinds 1850 kent het land al maanden een sterke rantsoenering van de macht, met als hoogtepunt meer dan 22 uur per dag, en worstelt het om brandstof te importeren, tegen de achtergrond van een historische daling van de nationale munteenheid en een droogte van vreemde valuta.

Netwerk “totale ineenstorting”

Deze bezuinigingen verlammen de levens van bewoners en vele vitale sectoren, terwijl particuliere generatormanagers, die het meestal overnemen, winkels, ziekenhuizen en huizen rantsoeneren, waar brandstof schaars is. “Nadat de fabriek in Deir Ammar gisterochtend haar elektriciteitsproductie moest stopzetten vanwege de uitputting van de dieselreserves, werd de fabriek in Zahrani vanmiddag om dezelfde reden gesloten”, aldus de EDL in een verklaring.

Dit resulteerde in een “volledige storing van het net zonder mogelijkheid van herstel op dit moment”, voegt het persbericht eraan toe, terwijl andere elektriciteitscentrales in het land tot een minimum worden beperkt. Dit is de tweede totale stroomuitval die door EDL wordt gemeld sinds het begin van de maand. Voor het eerst werd het netwerk na een paar dagen hersteld.

Aangekomen uit een olietanker in de avond

Een bron bij het ministerie van Energie vertelde AFP dat er pogingen werden gedaan om “een oplossing voor het probleem te vinden”. EDL zei in haar verklaring dat een olietanker gepland was om op zaterdagavond aan te komen en zijn lading begin volgende week te lossen. De internationale gemeenschap roept de Libanese autoriteiten op tot dringende hervormingen, met name voor de Electricité du Liban, een symbool van slecht bestuur en het uiteenvallen van de openbare diensten in Libanon.

READ  Onzekerheid heerste in Guinee na de omverwerping van president Alpha Condé

Gevormd in september na 13 maanden van politieke meningsverschillen, nieuwe regering Het zet zich in voor het initiëren van hervormingen in de elektriciteitssector en het geleidelijk herstellen van openbare energie. Libanon onderhandelt met Egypte en Jordanië om gas en elektriciteit via Syrië te leveren, terwijl de sjiitische Hezbollah-beweging de afgelopen weken verschillende transporten van Iraanse brandstof heeft aangekondigd om ernstige elektriciteits- en brandstoftekorten te verhelpen. Ook kwamen de autoriteiten en Irak overeen om Iraakse olie naar Libanon te distribueren in ruil voor medische diensten.