Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kamo’oalewa, een semi-satelliet-asteroïde, wordt verondersteld een stuk van de maan te zijn

(469219) Kamoʻoalewa is de officiële naam voor een terrestrische halve maan en volgens sommige astronomen is deze semi-satelliet van onze blauwe planeet niet minder dan een deel van de maan.

En nuAsteroïde 2016 HO3 Keert terug naar de voorkant van het podium. Het werd voor het eerst ontdekt op 27 april 2016 door telescoop Bij het bestuderen van de Pan-Starrs 1-asteroïden in Haleakalā, Hawaii, zijn ze niet alleen lid van de Apollo-familie van asteroïden. Natuurlijk, net als alle meer dan 14.000 objecten die tot nu toe van dit type bekend zijn, is het een van de In de buurt van objecten op de aarde waarvan de elliptische baan een halve lange as heeft die groter is dan 1 UA En op afstand Soleil naar mij dieptepunt Het is minder dan 1.017 AU. Maar 2016 HO3 is vooral een semi-satelliet van de aarde, wat betekent dat hoewel het om de zon draait, het door zijn beweging enige tijd beweegt alsof het om de aarde draait.

Animatie van de baan rond de zon (in groen) van het 2016 HO3-object. Deze kleine asteroïde zal naar verwachting nog enkele honderden jaren als een satelliet van de aarde blijven. © NASA, Jet Propulsion Laboratory

Sinds de ontdekking is 2016 HO3 ondertussen officieel (469219) Kamo’oalewa, een naam afgeleid van Hawaiiaans en gevonden in hymne Van de creatie die verwijst naar het nageslacht dat alleen reist. We weten dat de grootte varieert van enkele tientallen tot honderd meter. Het is dus een slecht verlicht object zodat Astronomie wetenschappers Hij ging het bestuderen met een krachtige telescoop, in dit geval de Big Eyed Telescope op Mount Graham in het zuiden van Arizona. Het is in het Engels bekend onder de afkorting LBT, for grote verrekijker telescoop. haar twee spiegels Hij heeft een diameter van 8,4 meter en staat op dezelfde standaard. Kamo’oalewa is ongeveer 4 miljoen keer zwakker dan de ster, zwakker dan de sterOog Een persoon kan zien in een donkere lucht. Maar met zulke grote spiegels is het genoeg een licht Het kan zich richten op studeren, bijv. spectrum vanaf het oppervlak van het lichaam.

READ  Battlefield 6: Is dit je eerste zomerpromotie?

Uitgeworpen door een maanbotsing?

Het was precies terwijl ze probeerden de samenstelling ervan beter te bepalen, dat een team van astronomen onder leiding van Ben Sharkey, een afgestudeerde student planetaire wetenschappen aan de Universiteit van Arizona, tot een verbazingwekkende conclusie kwam. Het wordt onthuld in een artikel gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift Natuur Communicatie Aarde en Milieu.

Bijna drie jaar lang werkten Ben Sharkey en zijn collega’s om te bewijzen dat wat hij zag niet waar kon zijn, en kwamen uiteindelijk in het reine met niet alleen waarschijnlijkheid, maar ook met waarschijnlijkheid.

spook licht gereflecteerd Op het oppervlak van Kamo’oalewa komt alleen daarmee overeen: Maanrotsen werden door de Apollo-missies naar de aarde gebracht. Er werden geen spectra verkregen voor identieke asteroïden in de buurt van de aarde.

Een ander kenmerk van Kamaloa is de ruzie over de oorsprong van de maan, en zijn baan is ook niet typisch voor NEO’s. We zullen dus in de aanwezigheid zijn van een deel van onze satelliet die op een niet-gespecificeerde datum werd uitgeworpen vanwege een daaropvolgende impact op het oppervlak van maan. Dit is op zich niet iets ongewoons, want we vinden het op aarde meteorieten Wat ongetwijfeld een maanoorsprong heeft als we vergelijkingen maken met rotsenApollo.

Astronomen geloven dat Kamo’oalewa niet heel lang de semi-satelliet van de aarde zal blijven, misschien nog wel 300 jaar. Het zou deze baan ongeveer 500 jaar geleden hebben bereikt. We hebben echter nog genoeg tijd om hem een ​​beetje te bezoeken… De Chinezen hebben het project.

READ  Ontdek 20 jaar na de lancering van de console een paasei op Xbox! | Xbox One

Futura in de sterrenHet is een niet te missen ontmoetingsplaats voor liefhebbers van astronomie en ruimte. Ontmoet ons elke 1e van de maand voor een volledige rondleiding door de efemeriden van de maand, met tips over hoe u het beste kunt observeren wat er in de lucht gebeurt. Een speciale aflevering die elke 15e van de maand wordt gepubliceerd, nodigt u uit om meer te weten te komen over een specifiek object of evenement dat astronomisch en ruimtenieuws zal markeren.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?