Kagpo schittert als Nederland het Euro QF van U21 bereikt

Nederland schoof door naar de kwartfinales van het EK na een 6-1 overwinning op Hongarije. De kant van Erwin van de Louie staat bovenaan de groep.

Na twee tracks uit de eerste twee wedstrijden is de plek van Nederland in de knock-outrondes niet gegarandeerd, en zelfs het verslaan van Hongarije is geen garantie voor een plek in de kwartfinales. Nederland moet winnen als de clash tussen Duitsland en Roemenië geen 2-2 of meer haalt.

Erwin von Louie startte eerder met Myron Podu en Justin Kluwert, terwijl Ferdie Guardiola de geschorste Dean Coopmeiners op het middenveld verving.

Nederland was vanaf het begin de beste partij door op het middenveld aan de touwtjes te trekken door Cody Gagpo. Uiteindelijk speelde de PSV-ster een rol in de openingstreffer in de 42e minuut toen hij Danny de Vitte op doel zette en de middenvelder van AZ maakte geen fout in zijn beslissing.

Van de Louie maakte drie wijzigingen om Michelle Bucker, Justin Kluward en Jordan Thes te vervangen door Tyrell Malaysia, Brian Proby en TheoVicio Gfuic.

Een minuut in de tweede helft werd Kagpo uit de zestien geslagen en schoof Benu vanaf elf meter op met 2-0. Proby had op een gegeven moment de 3-0 moeten maken, maar de spits zette zijn slag van binnenuit op de lat.

Kagpo vloog vervolgens naar de benedenhoek met een fraaie treffer vanaf de leiding met 3-0 per uur.

Sven Bodman kreeg een boete voor het maken van een harde handbal in de zestien, waardoor Pinksteren Polla terug kon trekken van de strafschopstip. Echter, met Gagpo die het 4e doelpunt voor Nederland scoorde, leunde Geefuik op de voorzet en maakte snel elke kans op een comeback dicht.

READ  Covit-19-beperkingen zijn versoepeld

Voordat de bal in het net kon glijden, voegde Bodman een vijfde toe met een kopbal uit een corner voordat hij de score afsloot met een prachtig punt in het strafschopgebied.

Een ruime zege voor Nederland en ze schoven door naar de groepsfase nadat Duitsland in de andere wedstrijd van de groep met 0-0 gelijk speelde tegen Roemenië. Een clash op de tweede plaats in groep C wacht nu op 31 mei. Het kan Denemarken, Frankrijk of Rusland zijn.