Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kaartverkoop stort in als kroon op ‘Camelot’

De film van Alexander Astaire maakte de tweede beste start van het jaar na Fast & Furious 9.

De verkoop van bioscoopkaartjes stortte binnen een week in, behalve voor Camelot – Deel 1 Door Alexander Astaire die tijdens de eerste week van de operatie meer dan een miljoen toeschouwers verzamelde, meldt CBO Box Office woensdag.

Met 1.015.247 verkochte tickets maakte de verfilming van de acteur en regisseur van zijn cultserie de op één na beste start van het jaar daarna. Snel en furieus 9 (1.301.589 opnames in de eerste week).

“Een geweldige start”, verwelkomde Nicolas de Tavernost, hoofd van de M6-groep waar filmdistributeur SND deel van uitmaakt. De film alleen al verzamelde 41% van het marktaandeel.

Kaartverkoop stort in

De film van Alexander Astaire, waar fans al decennia naar uitkijken, volgt een reeks successen Camelot De M6 wordt naar verwachting de eerste van drie films. Op televisie vertelde de regisseur zes seizoenen lang het verhaal van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel op een humoristische toon in kleine schetsen, voordat hij een meer tragische wending nam met langere vormen.

Slechts een week nadat de gezondheidskaart in de bioscopen werd geïntroduceerd, stortte de kaartverkoop in.

Als bewijs hiervan is het negende deel van de auto-saga met Vin Diesel (De Fast and the Furious) registreerde slechts 248.852 nieuwe inschrijvingen in één week, een daling van 81%, na een grote start.

Een andere grote Amerikaanse productie, Zwarte weduwe, de nieuwste Marvel-film met Scarlett Johansson in de hoofdrol, heeft een daling van 71% in opnames gezien in één week en staat nu op nummer vier aan de kassa.

READ  Heb je deze nieuwigheid opgemerkt op je kassabon?

Aantal verkochte tickets voor de Palme d’Or Titanium Door Julia Docornau Het toont ook een scherpe daling van 35%, met 57.184 opnames. Sinds de release heeft het totale aantal opnames de 145.000 bereikt.