Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kaart van de Covid-19-epidemie in Alpes Maritimes, gemeente per gemeente, na een maand opsluiting

De Franse kampioen was de eerste wat betreft letselpercentage (tijdens het eerste kwartaal van 2021), de divisie ziet zijn index verder dalen.

In de week van 14-20 april (laatste gegevens gepubliceerd op het overheidsplatform Géodes) was het besmettingspercentage 186 in de Maritieme Alpen. Eind februari naderde het de 650.

Sommige dorpen zijn erg getroffen

In de provincie vertoonden twee kleine steden (Conségudes en Rimplas) op 20 april een incidentie van meer dan 1.000.

In een twintigtal dorpen en kleine steden (Bonson, Caille, Escragnolles, Séranon) overschrijdt de index de 500.

Maar dit cijfer moet met de nodige voorzichtigheid worden genomen: in gemeenten van deze omvang kan de gezinsgroep voldoende zijn om de indicator op te blazen.

En voor grote steden?

Sinds 20 april, zoals al enkele weken het geval is, heeft geen enkele gemeente van meer dan 15.000 een infectiepercentage van meer dan 500 op een kaart. Het overheidsplatform Géodes.

De incidentie in de gemeenten Grasse, Vence en Villeneuve-Loubet varieert van 250 tot 500.

In Nice, Cannes, Antibes, Le Caen, Menton, Saint-Laurent-de-Var, Valores, Mandelieu-La Napoleon en Mugenes varieert de index tussen 150 en 250.

Speciale vermelding voor Cagnes-sur-Mer, aangezien de incidentie onder de 150 is gedaald.

Kijk op de kaart hieronder op welke schaal de incidentie van uw gemeente was voor de week van 14-20 april. Als de kaart niet correct wordt weergegeven, Klik hier.

READ  Verleden van het gat waar doorzettingsvermogen belandde intrigeert wetenschappers