Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het gevaar van buien en onweer volgende week

Het gevaar van buien en onweer volgende week

Omdat we net 3 zeer lentedagen hebben gehad, zijn onze ogen nu voor volgende week, die een iets lagere drukteruggave zou moeten hebben, relatief zwaarder en mogelijk zelfs guur weer. In feite zal de huidige tegencycloon die ons tegen turbulentie beschermt geleidelijk naar het zuiden terugtrekken richting Afrika. Tegelijkertijd zullen de geografische capaciteiten onder lage druk zich stabiliseren op de Britse eilanden en de nabijgelegen Atlantische Oceaan.

Opgemerkt moet worden dat deze lagedrukcontext de komende week zal toenemen, wat ook leidt tot een relatieve temperatuurdaling, maar zonder het risico van bevriezing deze keer. De regio’s van de Middellandse Zee zullen niet het meest worden blootgesteld aan deze stormgevaren, maar er zullen nog steeds convectieve overstromingen plaatsvinden. Hieronder maken we de balans op.

Voor een zondag morgen: we zullen moeten profiteren van de heerlijke ochtendzon! Omdat ’s middags een dikke, bewolkte sluier opkomt vanuit het zuiden, die’ s middags het hele gebied binnendringt. Vooral tussen Pyrénées-Orientales, Aude en Cévennes kunnen enkele buien voorkomen, zelden op de vlakten van Hérault en Gard. Dit risico zal zeer kort en nauwkeurig zijn. Niets is op zichzelf belangrijk. Vanaf maandag zullen de hele dag wolken de hele regio domineren.

Ze kunnen douchen in onze secties, met een grotere kans tussen de Pyrénées Orientales, de Oud en West Heroult. In deze sectoren zal de massa een zwakke tot matige atmosferische instabiliteit krijgen, wat wijst op een klein lokaal stormachtig karakter. Tussen Oost-Hérault, Gard en Lozère zouden de buien minder opvallend en meer plaatselijk moeten zijn. Bekijk de ARPEGE-prototypekaart hieronder:

READ  Explosiviteit en intensiteit: moeten we gewelddadiger orkanen verwachten als de opwarming van de aarde?

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag, maar vooral dinsdag overdag, zullen regen en stormachtige regenbuien invloed hebben op het aangrenzende PACA-gebied. Zeer frequente overstromingen worden verwacht in de Gard-regio, het zuidelijke en oostelijke deel van Lauser, of zelfs in de oostelijke Hérault. Meer plaatselijke regen zal blijven optreden tussen Ouest Hérault, Aude en Pyrénées-Orientales. We benadrukken dat ondanks de zwakke atmosferische instabiliteit, het risico op onweer aanwezig zal zijn, maar enigszins beperkt zal blijven, voor zover het bereik en intensiteit betreft.

Tussen woensdag en vrijdag kunnen we overschakelen naar de traditionele convectie in het voorjaar, die daglicht wordt genoemd. Het zou een vrij heldere ochtend zijn, dan zouden er grote cumuluswolken ontkiemen en op sommige plaatsen onweersbuien. De hulpgebieden en de achterlanden van onze administraties zullen meer worden blootgesteld, terwijl de kust meer zal worden gemarginaliseerd van dit gevaar, maar dit zal grotendeels op een later tijdstip worden bevestigd. We hebben sowieso een ietwat bewolkte en onstabiele week.