Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Epidemiekaart in Var, gemeente per gemeente, na drie weken opsluiting

In de week van 14-20 april (laatste gegevens gepubliceerd op het overheidsplatform Géodes), was het besmettingspercentage 310 op Var. Onze divisie is gedurende twee weken onder de 400 gedaald en de index blijft dalen.

Sommige dorpen zijn erg getroffen

In de provincie vertoonden vier kleine steden (Comps-sur-Artuby, Esparron, Les Mayons en Riboux) op 20 april een incidentie van meer dan 1.000.

In ongeveer twintig dorpen en kleine steden (Besse-sur-Issole, Camps-la-Source, Correns, Forcalqueiret, Ginasservis, La Roquebrussanne, Montferrat, Pourrières, Rocbaron, Tavernes, Vinon-sur-Verdon, Vins-sur-Caramy), de index overschrijdt 500.

Maar dit cijfer moet met de nodige voorzichtigheid worden genomen: in gemeenten van deze omvang kan de gezinsgroep voldoende zijn om de indicator op te blazen.

En voor grote steden?

Sinds 20 april, zoals het al bijna een maand is, was het besmettingspercentage in elke gemeente met een bevolking van meer dan 15.000 niet meer dan 500 op de landkaart. Het overheidsplatform Géodes.

De gemeenten Toulon, La Seine-sur-Mer, Hier, Fréjus, Saint-Raphael, Six-Four-les-Plage, La Garde, La Vallet-de-Var, Prieneulisse Sanary-sur-Mer hebben een incidentie tussen 250 en 500.

Een speciale verwijzing naar La Crau maar vooral naar Draguignan, dat ooit het epicentrum was van de epidemie in het departement, met een index die onder de 250 daalde.

Kijk op de onderstaande kaart in welke mate de incidentie van uw gemeente was voor de week van 5-11 april. Als de kaart niet correct wordt weergegeven, Klik hier.

READ  COVID-19: RNA, adenovirus, conserveermiddelen... Wat zit er precies in een vaccindosis?