Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kandidaat-vaccin tegen malaria vertoont een hoge werkzaamheid

Een ontwikkelaar van malariavaccins zei vandaag, vrijdag, aan de Universiteit van Oxford dat een van de kandidaten voor het malariavaccin tot dusver een ongeëvenaarde werkzaamheid van 77% heeft laten zien in experimenten die in Afrika zijn uitgevoerd, wat de hoop wekt op aanzienlijke vooruitgang bij de bestrijding van de ziekte die doodt voornamelijk kinderen.

Dit vaccin, R21 / Matrix-M, is volgens de universiteit, die samenwerkt met het Amerikaanse bedrijf Novavax, het eerste vaccin dat de doelstelling van 75% effectiviteit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gehaald. Gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet,Deze nieuwe resultaten geven veel hoop op het potentieel van dit vaccinHij staat ook achter het vaccin voor Covid dat is ontwikkeld met AstraZeneca, zegt professor Adrian Hill, directeur van het Jenner Institute aan de Universiteit van Oxford in een persbericht. Het vaccin, dat binnen twee jaar zou kunnen worden goedgekeurd, staat synoniem voor hoop met toenemende bezorgdheid dat malaria resistent zal zijn tegen behandeling. Deze parasitaire ziekte, overgedragen door de mug, heeft in 2019 wereldwijd meer dan 400.000 mensen gedood, waaronder tweederde van de kinderen onder de vijf jaar.

De rekrutering van 4.800 kinderen is begonnen in vier Afrikaanse landen voor de laatste fase van klinische onderzoeken. De ontwerpers van het vaccin gaven aan dat het op grote schaal en tegen lage kosten kon worden vervaardigd. Er is een samenwerking aangegaan met het Serum Institute in India (SII), dat al het Covid Oxford / AstraZeneca-vaccin produceert, voorMaak de komende jaren minstens 200 miljoen doses per jaarEen ander vaccin, ontwikkeld door de Britse gigant GSK, is sinds 2019 al aan ongeveer 650.000 kinderen gegeven in Malawi, Ghana en Kenia als onderdeel van een pilotprogramma van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit is minder effectief gebleken, waardoor 4 uit van de 10 gevallen van malaria en 3 op de 10 gevallen van ernstige, levensbedreigende malaria.

READ  De levensduur van een neutron is nauwkeuriger gemeten dan ooit tevoren