Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze coating is zo wit dat hij efficiënter zou zijn dan een airconditioner

Amerikaanse onderzoekers hebben een coating ontwikkeld, waardoor het reflectievermogen meer dan uitzonderlijk is. Het is de witste verf die er bestaat. Volgens onderzoekers zou dit efficiënter zijn dan een airconditioner en zou het kunnen werken om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Extreem witte verf

In 2019 presenteerden wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology hun nieuwste innovatie, namelijk De donkerste substantie ter wereld. Dit materiaal kan meer dan 99,96% van het invallende licht absorberen en is gemaakt van koolstofnanobuisjes. Bij uitspraak Op 15 april 2021 biedt Purdue University (VS) De witste verf ter wereld. Het doel van deze innovatie is niets anders dan de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Xiulin Ruan, hoogleraar werktuigbouwkunde en hoofdauteur van het werk, legt uit dat het materiaal bestaat uit Barium sulfaat (Jungle4) Met veel focus. Dit materiaal wordt vaak gebruikt om cosmetica en fotopapier witter te maken. Volgens de resultaten van recente tests reflecteert de verf in kwestie tot 98,1% van zonlicht. Zes maanden geleden lieten deze tests een iets lagere capaciteit zien, namelijk 95,5%.

Onmiskenbare voordelen

De studie is gepubliceerd in Toegepaste materialen en gevels van ACS Het gemiddelde koelvermogen is 117 W / m2. Het schilderij is dus nog steeds voorbij 4,5 ° C onder omgevingstemperatuur. Klassieke witte verven reflecteren momenteel tussen 80% en 90% van het zonlicht. Daarom kunnen ze oppervlakken niet koeler maken dan hun omgeving.

Xiulin Ruan en zijn team zijn ervan overtuigd dat hun tekeningen de strijd om het klimaat kunnen bevatten. Volgens hen wordt het het ideaal Coating 1% van het vloeroppervlak Met deze zeer witte verf. Bedenk dat het ondergedompelde land 148 miljoen vierkante kilometer bedraagt, of 29% van het aardoppervlak (in totaal 510,1 miljoen vierkante kilometer). Daarom raden de onderzoekers aan om A. Een oppervlakte van 5,1 miljoen vierkante kilometerOf, het equivalent van de helft van het Europese continent. Volgens hen zou dit oppervlak een onbewoond gebied kunnen zijn bedekt met rotsen. Het is echter erg moeilijk om een ​​tekening van zo’n groot gebied voor te stellen.

READ  De wind zorgde zaterdag voor schade

De betreffende verf kan ook gebruikt worden in de bouwsector. Dit zou energie besparen door te verminderen Gebruik van airconditioningsystemenVooral in warme landen. Onthoud dat airconditioners en andere ventilatoren dit vertegenwoordigen 10% van de wereldwijde consumptie Elektriciteit, een waarde die in 2050 kan oplopen tot 40%.

Krediet: PxHere

Onderzoekers schatten dat het schilderen van een oppervlakte van ongeveer 90 vierkante meter ruimte zou besparen Koelvermogen 10 kW. Deze waarde is echter belangrijker dan de prestaties die de meeste airconditioners behalen. Nu werken wetenschappers aan een ander heel belangrijk punt: de productiekosten van deze verf verlagen en dichter bij de kosten van traditionele verven komen.