Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Justitie zal aanstaande vrijdag beslissen over het bevel tot uitgaansverbod

AMSTERDAM (Reuters) – Een Nederlandse magistraat zal aanstaande vrijdag in beroep gaan tegen de legitimiteit van een avondklok die is ingesteld door de Nederlandse regering om de besmetting van het coronavirus dat verantwoordelijk is voor COVID-19 in te dammen, zei een rechter vrijdag.

De rechtbank in Den Haag oordeelde dinsdag dat er geen juridische rechtvaardiging was voor de verhuizing en dat deze moest worden vernietigd. De regering ging onmiddellijk in beroep, waardoor de beslissing werd uitgesteld.

De Eerste Kamer debatteert over een wetsvoorstel dat met spoed zal worden aangenomen door het kabinet Mark Rutte, dat de uitvoerende macht expliciet machtigt om de avondklok te handhaven.

Demonstranten zeggen dat de avondklok voor het eerst in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog onnodige beperkingen op vrijheden heeft opgelegd.

Opgericht op 23 januari en verlengd tot 3 maart, verbiedt het reizen van 21.00 uur tot 04.30 uur, behalve de uitzondering.

Sinds de oprichting heeft de politie een boete opgelegd van 26.000, tickets die zullen worden ingetrokken als het vonnis van de hack Court in hoger beroep wordt gehandhaafd.

(Toby Sterling, Franse editie Kate Entringer en Jean-Stephen Bros.)

READ  Nederland: Ex-minister van Justitie geïntimideerd door criminelen