Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Justin Trudeau gokt op de resultaten van zijn Covid-19-administratie om zijn mandaat te verlengen

Twee jaar na het officiële einde van zijn ambtstermijn besloot de Canadese premier Justin Trudeau op zondag 15 augustus om: Oproep voor nieuwe federale verkiezingen. Hij reisde met zijn gezin naar Rideau Hall (Ottawa), de officiële residentie van de gouverneur-generaal, vertegenwoordiger van de Britse kroon, Mary Simon, om haar te vragen het parlement te ontbinden en de Canadezen naar de stembus te roepen. De stemming vindt plaats op 20 september, na een snelle campagne van vijf weken.

Na zijn eerste volledige overwinning in 2015 staat Justin Trudeau sinds oktober 2019 aan het hoofd van een liberale minderheidsregering. Nu, een kandidaat om hem op te volgen voor een derde termijn, rechtvaardigde de premier zondag zijn aanpak met de democratische noodzaak voor “Geef Canadezen een stem op dit historische moment”, met het argument dat beslissingen die tijdens de Covid-19-pandemie zijn genomen, per definitie niet tijdens eerdere verkiezingen konden worden besproken. Toevoegend dat deze aankomsten, met verwijzing naar de creatie van een mogelijke federale gezondheidsvergunning of economische stimuleringsmaatregelen in verband met deze crisis, ” Het bepaalt de toekomst waarin uw kinderen en kleinkinderen zullen opgroeien.’ ‘Heb je iets te zeggen?’ Uitgave.

Deze vervroegde verkiezingen, die enkele weken op zich lieten wachten, waren geen verrassing. Maar alle oppositiepartijen twijfelen aan de wenselijkheid hiervan. Omdat de aankondiging precies kwam zoals bevestigd door Public Health Canada op 12 augustus “Het land is de vierde golf van Covid-19 ingegaan”. De belangrijkste rivaal van Justin Trudeau, leider van de Conservatieve Partij Erin O’Toole, reageerde onmiddellijk met een uitspraak “Onverantwoordelijk” De positie van de minister-president in dit verband.

READ  Wereldwijde pandemie-update

Voortbouwend op gunstige opiniepeilingen – op 14 augustus gaf het Leger Instituut 35% van de stemmen aan de Liberale Partij en 30% aan de Conservatieven – hoopt Justin Trudeau de lat van 170 zetels in het Lagerhuis te overschrijden. heeft 155 – om een ​​meerderheid te herwinnen. De uitvoering van genereuze steunmaatregelen voor burgers en bedrijven tijdens de pandemie en het succes van de vaccinatiecampagne – 71% van de 38 miljoen Canadezen heeft de eerste dosis gekregen en 62% is volledig gevaccineerd – werkt in zijn voordeel. Na de aankondiging in april van een herstelplan van 101,4 miljard dollar (68,7 miljard euro), gebruikte de premier de zomer ook om extravagantie te blijven tonen door te beloven miljarden dollars aan federaal geld naar de provincies te sluizen.

Je hebt 57,8% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.