Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Canada heeft premier Justin Trudeau opgeroepen tot vervroegde verkiezingen

De Canadese premier Justin Trudeau heeft zondag 15 augustus aangekondigd dat er op 20 september, minder dan twee jaar na de laatste federale verkiezingen, vervroegd zal worden gestemd.

“De gouverneur-generaal heeft mijn verzoek om het parlement te ontbinden geaccepteerd. Dus de Canadezen gaan op 20 september naar de stembus.”Dat zei hij vanuit de federale hoofdstad Ottawa. Volgens de heer Trudeau is het land in “Historisch moment” Vanwege de Covid-19-epidemie en daarom is het “Het is heel belangrijk dat Canadezen kunnen kiezen hoe we uit deze pandemie komen en hoe we beter kunnen opbouwen.”.

“Ik vraag u om een ​​progressieve en ambitieuze regering te steunen.” wie verdedigt “Sterk gezondheidssysteem, betaalbare huisvesting en een beschermde omgeving”Hij voegde eraan toe dat hij enkele van de belangrijkste thema’s van zijn campagne lanceerde.

Lees ook Canada: Justin Trudeau, van progressief icoon tot beschuldigingen van opportunisme

Aan het hoofd van een minderheidsregering sinds oktober 2019, waardoor hij afhankelijk is van oppositiepartijen om zijn hervormingen door te voeren, is Justin Trudeau van plan om gunstige verkiezingen te houden, zijn beheersing van de pandemie en het succes van de vaccincampagne.

De andere partijen, die deze zomer allemaal tegen een stemmingsmaatregel waren, begonnen vijandelijkheden en hekelde politieke berekeningen terwijl de pandemie nog lang niet voorbij was.

Net als andere landen maakte Canada onlangs bekend dat het te maken heeft met een vierde pandemiegolf, vanwege de ontwikkeling van de meest besmettelijke deltavariant. Niettemin heeft het land een van de beste vaccindekkingen ter wereld: 71% van de 38 miljoen Canadezen kreeg de eerste dosis en 62% was volledig geïmmuniseerd.

READ  Gedood en gewond bij een schietpartij in Californië

De grote onzekerheid zal het delen zijn

De minister-president had onlangs meerdere malen geklaagd over belemmering van het werk van de oppositiepartijen in het parlement. Om aan het roer te staan ​​van een meerderheidsregering, zou de partij van Trudeau, die 155 gekozen parlementsleden telt, minstens 170 van de 338 zetels in het Lagerhuis nodig hebben.

maar zij ‘Een riskante gok’ In het licht van de huidige opiniepeilingen, meent Daniel Byland, hoogleraar politieke wetenschappen aan de McGill University. ‘De verkiezingen kunnen op een paar zetels worden gehouden’toevoegen en “Aangezien deze verkiezing duidelijk Trudeau’s beslissing is, kan het hem duur komen te staan ​​qua leiderschap als hij faalt.”.

Conservatieve leider Irene O’Toole, de enige andere partij die in staat is een regering te vormen, tegenover hem, lijdt aan een gebrek aan bekendheid onder de bevolking, maar zal kunnen rekenen op landelijke provincies als reservoir. van stemmen. Jagmeet Singh, die aan het hoofd staat van de Nieuwe Democratische Partij (NDP), is een andere uitdager van Trudeau en kan stemmen voor liberalen onder jongeren en stedelingen opwekken.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Met Covid-19 ontdekken Canadezen de voordelen (en grenzen) van de verzorgingsstaat

De verkiezingscampagne zou grotendeels moeten draaien om de beheersing van de pandemie en de brede noodhulpprogramma’s van de regering, evenals het postpandemische herstelplan van $ 101,4 miljard ($ 69 miljard) over een periode van drie jaar. Maar milieukwesties en verzoening met inheemse volkeren zullen ook cruciaal zijn bij deze verkiezing, die ongekend belooft te worden.

De gezondheidsmaatregelen die in veel staten nog aan de gang zijn, zullen betogingen beperken en deelname zal een grote onzekerheid zijn. Bovendien, als stemmen per post geavanceerder is, zoals verwacht vanwege de pandemie, is het resultaat van de peiling mogelijk niet bekend op de avond van de verkiezingsdag zelf.

READ  China negeert kritiek van WHO-directeur op het ontstaan ​​van de epidemie

De wereld met AFP