Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het absolute temperatuurrecord in Spanje is 47,4 graden in Córdoba

Wetenschappers Houd er rekening mee dat deze frequente hittegolven, tekenen van opwarming van de aarde, zich in de toekomst zullen vermenigvuldigen en intensiveren.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Een zware hittegolf trof Spanje. en zaterdag, De absolute temperatuur in dit land werd volgens het staatsmeteorologisch agentschap (AEMET) gemeten op 47,4 graden in Montoro, in de zuidelijke provincie Córdoba. Dit wordt de hoogste temperatuur ooit gemeten in Spanje. AEMET-woordvoerder Ruben del Campo zei zondag 15 augustus en benadrukte dat dit voorlopige gegevens zijn en de komende dagen moeten worden gevalideerd.

Deze temperatuur, die zaterdag om 17.00 uur werd gemeten, is hoger dan het vorige record van 13 juli 2017 op dezelfde locatie en vindt plaats te midden van een zware hittegolf. Zondag gaat door in Spanje, waar Verschillende gebieden ervaren temperaturen boven de 45 graden.

Deze temperaturen, ver boven de seizoensnormen, zijn te wijten aan de komst van een massa zeer hete lucht uit Noord-Afrika, samen met een sterke blootstelling aan de zon, volgens het Meteorologisch Agentschap.

Tussen 2011 en 2020 registreerde Spanje in elk van de voorgaande drie decennia twee keer zoveel hittegolven. Wetenschappers beschouwen terugkerende hittegolven als een onmiskenbaar gevolg van de opwarming van de aarde en geloven dat deze hittegolven zich onvermijdelijk zullen vermenigvuldigen, verlengen en intensiveren. Het hitterecord van Italië werd op 11 augustus verbroken met een temperatuur van 48,8 graden op Sicilië.

READ  Talibanleider roept nieuwe regering op om islamitische wet te implementeren