Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

JPMorgan Chase gaat akkoord met het betalen van een boete van € 25 miljoen om de vervolging te beëindigen

JPMorgan Chase stemde op donderdag 2 september in met het betalen van een boete van € 25 miljoen via een gerechtelijke schikking, waarmee een einde kwam aan rechtszaken in Geval van vermoedelijke belastingontduiking voor voormalige leidinggevenden Van de investeringsmaatschappij Wendel. Het gerechtshof van Parijs bevestigde deze beslissing.

Dankzij de ondertekening van deze Judicial Public Interest Agreement (CJIP) met het Landelijk Financieel Openbaar Ministerie (PNF), vermijdt JPMorgan Chase vervolging wegens medeplichtigheid aan belastingfraude. In juni 2012 werd een gerechtelijk onderzoek geopend naar aanleiding van een reeks klachten van de belastingdienst over een financieel pakket, genaamd Solfur, gelanceerd in 2004, dat vruchten afwierp in 2007. Dankzij dit stimuleringsprogramma, via aandelen, hebben drie Wendel-managers – waaronder voormalig Voorzitter van MEDEF, Ernest Antoine Selier – Elf senior executives zijn hersteld eind mei 2007 “en nettowinst” 315 miljoen euro voor de initiële investering 996.250 euro, “volledig belastingvrij”, schreef vervolgens de PNF in zijn verzoeken in november 2015.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Ernest Antoine Silier: gepensioneerd op 75

Tijdens een hoorzitting op donderdag keurde de president van het gerechtshof in Parijs, Stéphane Noel, het CJIP en het bedrag van 25 miljoen euro goed, dat binnen dertig dagen moet worden betaald. Hij had eerder bevestigd dat de bank heeft ‘Uit de operatie is geen belastingvoordeel gehaald’, maar het was beperkt tot een rol “Financiën”.

De bank is medeplichtig aan de fraude, maar niet de aanstichter

De financiële aanklager, Jean-François Bonnert, noemde ook: Talloze gespreks- en onderhandelingsrondes Tussen zijn proces en de bank, vooral in de zomer. Van zijn kant wees François-Xavier Dolin, plaatsvervangend aanklager van het Palestijnse Nationale Front, op drie factoren die hebben bijgedragen aan: “onder de wettelijke leeftijd” Boetebedrag: de bank is medeplichtig aan de fraude, geen aanstichter, de feiten ‘oud en geïsoleerd’, de bank heeft “Medewerker” aan het onderzoek. De ‘De complexiteit van het belastingpakket’ (…) om te vermijden [sa] ondervraagd door de belastingdienst.” Integendeel, hij heeft bijgedragen aan “intensiveren” De boete, zei hij.

READ  Bitcoin op weg naar $ 100.000 voor Bloomberg!
Lees ook Financiële acrobatiek en familieverhalen

JP Morgan Chase advocaat, MNS Thierry Marmbert drong erop aan, ‘Een zeer beperkte rol voor de bank’ In het financiële pakket, voordat u de afronding van deze juridische transactie en de aankondiging van de bank verwelkomt “Vanaf deze dag heb ik afgezien van de herroepingstermijn.” Tien dagen wettelijk bepaald.

De voormalige president van Medef en directeur van investeringsmaatschappij Wendel, Ernest-Antoine Seillière, in Parijs, in oktober 2014.

Als een bank ontsnapt aan vervolging op grond van het CJIP-programma, dat langdurige procedurele geschillen beslecht, Het proces tegen de betrokken personen is nog steeds gepland. Het vindt plaats van 17 januari tot 3 februari 2022, terwijl een hoorzitting over procedurele uitzonderingen is gepland op 6 september.

Het procedureel kader CJIP is in 2016 in het leven geroepen om bedrijven die betrokken zijn bij integriteitsschendingen in staat te stellen te onderhandelen over een boete in ruil voor het staken van de procedure. Omdat JPMorgan de negende is die wordt ondertekend door het Palestijnse Nationale Front.

Lees ons archief: De kruistocht van Ernest Antoine Sillier

De wereld met AFP