Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In El Salvador zijn honderden legale valutategenstanders op straat

Een week voordat Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador van kracht werd, demonstreerden woensdag enkele honderden mensenHij is September, in de hoofdstad, om te eisen dat het parlement de wet intrekt, merkten journalisten van Agence France-Presse (AFP) op.

Ongeveer 300 vakbondsactivisten verzamelden zich buiten de parlementsgebouwen, met spandoeken vast en leuzen scanderen “Nee tegen Bitcoin”.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De dag dat El Salvador overstapte op Bitcoin

In slechts zes dagen [le 7 septembre] uit het onaangename Bitcoin-wetPopulair verzets- en opstandblok [BRP] eisen de afschaffing ervan, omdat het de arbeiders, boeren en plattelandsgemeenschappen zou schaden.”Dat blijkt uit een persbericht van dit platform van vijftien federaties en organisaties die zich verzetten tegen cryptocurrency.

Voor Sonia Urrutia, een BRP-activiste, houdt de president van de republiek, Neb Bukele, de Salvadoranen “Bittere maand september” Met de “Bitcoin-wet” die “Hij wil een risicovol virtueel monetair systeem opleggen aan 99% van de bevolking”. De BRP-partij kondigde het voornemen aan om dagelijks protesten te organiseren.

Solliciteer snel

Het Salvadoraanse parlement, dat sinds de parlementsverkiezingen overweldigend wordt gedomineerd door aanhangers van president Bukele, heeft in juni een wet aangenomen die bitcoin legaal zou maken in El Salvador. Deze maatregel zal de economie van het land een boost geven, aldus de president van dit kleine Midden-Amerikaanse land waar de dollar sinds 2021 de officiële munteenheid is.

Voortbordurend op de uitvoering van de hervorming, keurde het Parlement dinsdag, op verzoek van de immens populaire president Bukele, de oprichting goed van een fonds van $ 150 miljoen (127 miljoen euro) gericht op de automatische omzetting van bitcoin in Amerikaanse dollars. .

READ  Justitie beveelt de opening van de fabriek die door de stakers wordt bezet
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In El Salvador, Najib Bukele, een populaire en populaire president

Autoriteiten bereiden zich voor om een ​​app genaamd “Chivo” (“super”, jargon) te activeren die betalingen of overschrijvingen in Bitcoins moet toestaan. De gebruikers krijgen een bonus gelijk aan $ 30 (€ 25) in bitcoins wanneer ze lid worden van de app.

Daarnaast zijn er 200 geldautomaten geïnstalleerd om bitcoins uit te wisselen.

Terwijl soldaten woensdag geldautomaten beschermden tegen mogelijke schade door demonstranten, werd de beroemde anti-Bitcoin-activist Mario Gomez gearresteerd voordat hij werd vrijgelaten in het licht van een golf van kritiek op sociale netwerken. volgens Tweet van de Salvadoraanse politieMeneer Gomez is een verdachte “financiële fraude” via Nep-e-mails verzenden naar veel gebruikers van het banksysteem.

De wereld met AFP