Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Johnson zegt dat Poetin dreigde een “raket” naar het VK te sturen voordat hij Oekraïne binnenviel

Johnson zegt dat Poetin dreigde een “raket” naar het VK te sturen voordat hij Oekraïne binnenviel

Chris Radburn/AFP De Britse premier Boris Johnson spreekt tijdens zijn bezoek aan de kerncentrale Sizewell B van EDF in Siswell, Oost-Engeland op 1 september 2022. – De vertrekkende Britse premier Johnson heeft donderdag £ 700 miljoen toegezegd voor het kerncentraleproject Sizewell C tijdens de sluiting ervan . De belangrijkste beleidstoespraak. (Foto door Chris Radburn/Diverse bronnen/AFP)

Chris Radburn/AFP

Johnson vertelt dat Poetin hem dreigde een ‘raket’ naar het VK te sturen voordat hij Oekraïne binnenviel (Foto door Boris Johnson toen hij nog Britse premier was, 1 september 2022)

Internationaal – Dit is een dreiging die meer dan één persoon zou doen huiveren. De voormalige Britse premier Boris Johnson Dat vertelt hij in een BBC-documentaire Russische president Vladimir Poetin de “enigszins bedreigd” Voor de invasie van Oekraïne door te gooien: “De raket duurt een minuut.”.

In deze driedelige documentaire, waarvan de eerste aflevering maandagavond werd uitgezonden op BBC Two, doet het voormalig hoofd van de Britse regering zijn verhaal. ” Erg lang “ En ” abnormaal “ Telefoongesprek met de Russische president na zijn bezoek aan Kiev begin februari.

Op dat moment bleef Vladimir Poetin volhouden dat hij niet van plan was zijn Oekraïense buurland binnen te vallenOndanks de massale toestroom van Russische soldaten in de grensregio’s.

Boris Johnson, zegt hij, heeft de Russische president gewaarschuwd voor harde sancties die westerlingen kunnen opleggen als hij deze weg inslaat. Hij zei: Boris, je zegt dat Oekraïne niet snel zal toetreden tot de NAVO. (…) Wat bedoelt u met “niet snel”? »zegt Boris Johnson. “Nou, je gaat niet in de nabije toekomst lid worden van de NAVO, dat weet je heel goed”De voormalige Britse leider blijft de Oekraïners vroegtijdig steunen.

READ  Storm Eunice doodde zeker negen mensen in Noord-Europa

‘Boris, ik wil je geen pijn doen, maar met een raket duurt het een minuutje.’

“Op een gegeven moment bedreigde hij me een beetje en zei:Boris, ik wil je geen pijn doen, Maar met een raket duurt het een minuut of zo.Boris Johnson vervolgt.

“Ik denk door de kalme toon die hij aansloeg en de onthechting die hij leek te hebben, dat hij speelde met mijn pogingen om hem te laten onderhandelen.”En voegt de voormalige Britse leider toe, die begin september Downing Street verliet na een reeks schandalen.

“Wat meneer Johnson zei was een leugen. Ofwel was het een opzettelijke leugen, maar met welk doel dan? Ofwel was het een onbedoelde leugen, omdat hij niet begreep wat president Poetin hem had verteld.”op maandag 30 januari, Moskou, met de stem van Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov, die bevestigde dat er geen ‘Er is geen raketdreiging’.

In de documentaire vertelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky hoe hij boos werd op de houding van westerlingen destijds: “Als je weet dat Rusland morgen Oekraïne zal binnenvallen, waarom geef je me dan niet iets om het vandaag te stoppen? Als je dat niet kunt, stop het dan zelf.”

Zie ook op Huff bericht: