Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Aanvallen op vrachtwagens met wapens

Aanvallen op vrachtwagens met wapens

Een Syrische niet-gouvernementele organisatie zei dat niet-geïdentificeerde vliegtuigen op zondag 29 januari een konvooi vrachtwagens met Iraanse wapens in Oost-Syrië hebben gebombardeerd en vernietigd zodra het vanuit buurland Irak binnenkwam.

Zes koelwagens werden het doelwit van aanvallen van onbekende vliegtuigen in het grensgebied van Al-Bukamal, nadat ze vanuit Irak het Syrische grondgebied waren binnengekomen.zei de directeur van het Syrische Observatorium voor Mensenrechten, Rami Abdel Rahman. Hij voegde eraan toe dat de invallen de vrachtwagens vernietigden, waarbij de inzittenden om het leven kwamen en gewond raakten. Hij gaf geen specifieke beoordeling.

De vrachtwagens vervoerden Iraanse wapensTerwijl Iran, een nauwe bondgenoot van het Syrische regime van Bashar al-Assad, militair helpt in het conflict, met name via gewapende facties.

Deze week twee soortgelijke caravans

Volgens OSDH zijn deze week ten minste twee soortgelijke konvooien Syrië binnengekomen vanuit Irak. Ze losten wapens voor pro-Iraanse groepen in de stad Al-Mayadeen (oost). De steden Al-Mayadeen en Al-Bukamal bevinden zich in het gouvernement Deir Ezzor en zijn verdeeld en worden gecontroleerd door verschillende groepen en facties.

De strijdkrachten, strijders en aan hen loyale groepen van het Iraanse regime beheersen het gebied ten westen van de rivier de Eufraat, die de provincie in twee delen verdeelt. De door Koerden gedomineerde Syrische Democratische Krachten, gesteund door de door de VS geleide internationale anti-jihadistische coalitie, controleren gebieden aan de oostkust.

Iraanse en Iraakse troepen, evenals pro-Iraanse groeperingen, waaronder de Libanese Hezbollah, worden ingezet in een groot gebied in het oosten van de provincie, met name tussen Albukamal en Al-Mayadeen.

READ  De twee kandidaten bespreken het milieu en energie

De internationale coalitie heeft herhaaldelijk toegegeven in dit gebied aanvallen uit te voeren tegen strijders die loyaal zijn aan Iran. Israël, een buurland en vijand van Syrië, heeft de afgelopen jaren verschillende aanvallen op Iraanse doelen op Syrisch grondgebied gelanceerd.

En afgelopen november was een inval gericht op een konvooi wapens en brandstof van pro-Iraanse milities in het Albu Kamal-gebied, waarbij volgens OSDH minstens 14 mensen om het leven kwamen. De internationale coalitie, waarvan de leden in Syrië en Irak zijn gevestigd, zei niet achter de inval te zitten, terwijl Israël weigerde commentaar te geven.

Sinds 2011 heeft het conflict in Syrië, waarbij veel strijdkrachten en groepen betrokken zijn, aan ongeveer een half miljoen mensen het leven gekost.