Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De man die in Algeciras een koster doodde en een priester verwondde, handelde “bewust” en binnen het kader van een “jihadistische” ideologie.

De man die in Algeciras een koster doodde en een priester verwondde, handelde “bewust” en binnen het kader van een “jihadistische” ideologie.

extreem in een maand. Gezien de eerste elementen van het onderzoek, de aanval op twee kerken in Algeciras, die op woensdag 25 januari plaatsvond in Zuid-Spanje, Het zou kunnen worden omschreven als een jihadistische aanslag.in het bijzonder gericht tegen mijn vertegenwoordigers De katholieke kerk. De vermeende dader, Yassin Kanjaa, 25, handelde op een manier “bij bewustzijn” Binnen een ideologie “jihadi”Dat meldt de Spaanse justitie, die hem op maandag 30 januari in voorarrest heeft geplaatst.

De rechter die maandag de machete-aanval moest onderzoeken, beschuldigde Yassin Kanjaa van het plegen van de misdaad “terrorisme” En zet het ” in de gevangenis “aangekondigd in een persbericht aan het nationale publiek, de rechtbank van Madrid die verantwoordelijk is voor terrorismezaken.

Yassin Kanjaa wordt ervan beschuldigd de priester van de San Isidro-kerk in Algeciras met een machete te hebben aangevallen. De feiten speelden zich af op woensdag 25 januari aan het einde van de dag in deze kustplaats van 120.000 inwoners gelegen in het zuiden van Andalusië. De 74-jarige priester raakte zwaargewond in de nek en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de autoriteiten ging de vermeende dader vervolgens naar de kerk van Nuestra Señora de la Palma, een paar honderd meter verderop, waar hij de koster aanviel en hem verwondde “meerdere dodelijke verwondingen”. De zestigjarige koster stierf op het plein voor de kerk.

De kist van de koster werd gedood op woensdag 25 januari, na een begrafenismis in Algeciras, Spanje, op vrijdag 27 januari 2023.

Volgens de Nationale Assemblee raakten drie andere mensen gewond, Yassin Kanjaa. Onder hen is een man van Marokkaanse nationaliteit die hem zou hebben aangevallen Met de wil om hem te vermoorden.beschuldigen hem ervan afstand te nemen van de islam.

READ  Delta-variant: de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin daalt sneller dan die van AstraZeneca

Yassin Kanjaa werd onmiddellijk na het melden van de feiten gearresteerd en is volgens de autoriteiten sinds juni 2022 het onderwerp van uitzettingsprocedures vanwege een onregelmatige situatie. Deze jongeman, die dicht bij deze twee kerken woonde, was volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken ook niet bekend bij de inlichtingendiensten.

‘Een zeer snel proces van religieus extremisme’

In een gerechtelijk document dat is beoordeeld door Agence France-Presse (AFP), legt de rechter die verantwoordelijk is voor de zaak een verband tussen deze aanval en Salafistisch jihadisme. Ook meldde hij dat hij na zijn arrestatie de verdachte was Ze riepen verschillende keren: “God is groot!” » (“Allah is de Grootste!”).

Maar de regering sloot de hypothese van psychische stoornissen niet uit. Een buurman van de verdachte vertelde AFP dat de jongeman Marokkaans was ‘Hij was niet goed bij zijn hoofd’ En dat had hij “volledig veranderd in iets meer dan een maand”Vertrek “Gooi de baard” En niet uitkleden “meer dan in een djellaba”.

Test je algemene kennis met het schrijven van “de wereld”

ontdekken

De politie drong maandag ook aan op een verklaring aan de kant “onstabiel” Yassin Kanja, de jonge man die “Hij heeft geen strafblad.” En “wat zijn zelfradicalisering zou hebben veroorzaakt” heel snel.

Voor rechter Joaquín Gadea, die de leiding heeft over de zaak in de Nationale Vergadering, was Yassin Kanja’a inderdaad Een leven dat sommigen ‘normaal’ noemen Een paar weken geleden weer meegemaakt “Proces van religieus extremisme” Erg snel.

Maar te oordelen naar de verklaringen van mensen om hem heen, de gevonden voorwerpen op zijn telefoon en zijn verklaringen in politiehechtenis, was hij al van plan zich te gedragen op een manier die “bij bewustzijn”mik erop “opzettelijk” Religieus en Marokkaans overwegen het “Ontrouw”aldus de rechter, daarbij verwijzend naar het “nationale publiek”.

READ  De nummers die twee jaar lang in omloop zijn, zijn "nep"? Dit is een vergissing

Gecodificeerde aanpak volledig gedaan in “een jihadistisch fenomeen” bedoelde provocatie “Terrorisme binnen de samenleving”Ondanks het gedrag van Yassin Kanja ” Alleen “ En niets te doen “Resolute terroristische organisatie”De rechter concludeert.

De wereld met Agence France-Presse