Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

John Carmack verlaat de Meta en beëindigt zijn VR-avontuur – Nieuws

John Carmack verlaat de Meta en beëindigt zijn VR-avontuur – Nieuws

In zijn bericht aan de andere medewerkers dat hij later met het publiek deelde sociale netwerkenDe 53-jarige technicus onderscheidt zich eerlijk gezegd meteen van de meeste andere professionals in de branche. Zo heeft de Texaan, in plaats van zijn hovelingen en superieuren nadrukkelijk te bedanken, er vanaf de eerste regels van overtuigd dat hij afscheid neemt van het bedrijf met behoud van gemengde gevoelens.

Zoals iedereen die naar de ongeschreven conversaties van Connect luistert weet, ben ik altijd behoorlijk gefrustreerd geweest over de manier waarop dingen worden gedaan in FB/Meta. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een groot succes, maar ze vielen gewoon op hun plaatsIn 2019 was John Carmack al aan het afbouwen en gaf hij zijn CTO-rol op ten gunste van een parttime CTO-adviesrol.

Een bedrijf dat “totaal ineffectief” opereert

Als hij zegt dat hij over het algemeen tevreden is met Quest 2, vanuit een fysiek en winstgevend oogpunt, kan John Carmack niet anders dan klagen over de incompetentie van een reus als Meta en de ongelijkheid tussen de kolossale middelen van een set als deze en de traagheid met waarop wordt gespeeld.

We hebben een goed product. Het zijn succesvolle producten, en succesvolle producten die de wereld een betere plek maken. Alles had wat sneller en beter kunnen gaan als er andere beslissingen waren genomen, maar we hebben iets gebouwd dat heel dicht bij het goede zit. Het probleem is onze competentiehij voegt toe.

Sommigen zullen vragen waarom het mij kan schelen hoe er vooruitgang wordt geboekt, als het maar zo is. […] Als specialist in systeemoptimalisatie geef ik veel om efficiëntie. Als je het grootste deel van je leven hard hebt gewerkt aan verbetering, krijg je hartzeer als je ziet dat iets vreselijk ineffectief is.

We hebben belachelijk veel mensen en middelen, maar we saboteren onszelf constant en verspillen onze inspanningen. Ik kan het niet anders zeggen, ik denk dat onze organisatie werkt met de helft van de efficiëntie die mij voldoening zou geven. Sommigen spotten misschien en beweren dat het goed met ons gaat, maar anderen zullen lachen en zeggen: “De helft? Ha! Ik heb een kwart competentie!”

John Carmac

Het lijkt er dus op dat een gevoel van verlorenheid John Carmack beweegt op het moment dat hij een einde maakt aan zijn avontuur met de Meta en virtual reality in het algemeen. Helemaal waar, geeft hij toe, want zijn functie als technisch directeur en zijn cv hadden hem in staat moeten stellen om van lijn te veranderen. Intern hadden sommige van zijn grieven na een jaar of twee positieve gevolgen, maar hij betreurt dat het nooit is gebeurd.momentumWat de manier waarop het bedrijf de dingen aanpakt grondiger zou hebben veranderd.

READ  schrijftest

Het is geen toeval dat John Carmack in plaats van naar Californië te verhuizen om te werken in Menlo Park, waar het hoofdkantoor van Meta is gevestigd, in Dallas heeft gewoond en vorig jaar zijn eigen bedrijf heeft opgericht, Keen Technologies, om het concept van kunstmatige algemene intelligentie (AGI) te onderzoeken. ). Hoewel gefrustreerd en moe van het zien dat het bedrijf zijn potentieel niet waarmaakt, eindigt de id Software-aluin positief wanneer hij voelt dat “Virtual reality kan waarde toevoegen aan de meeste mensen over de hele wereld, en geen enkel bedrijf is beter gepositioneerd om dit te doen dan Meta.

  • Lees ook | John Carmack nam een ​​stap terug van Oculus en ging aan de slag in een nieuw veld