Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden wil ‘Poetin en China laten weten dat VS en Europa verenigd zijn’

Bijna vijf maanden nadat hij aan de macht was gekomen, reisde Joe Biden op woensdag 9 juni naar het Verenigd Koninkrijk, de eerste etappe van een Europese tournee, waarin hij van plan is aan te dringen op de stabiliteit van de trans-Atlantische alliantie met als doel een confrontatie met Vladimir Poetin , Die wordt gehouden in Genève op 16 juni June.

Direct voor vertrek in het vliegtuig Air Force OneDe Amerikaanse president benadrukte dat het doel van zijn reis was om de mensen te informeren “Het is voor Poetin en China duidelijk dat de Verenigde Staten en Europa [étaient] gelast”. Eerste etappe van de tour: Mildenhall Base, oostelijk VK, waar de president woensdagavond zal spreken met leden van de Amerikaanse luchtmacht.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De alliantie van democratieën achter Joe Biden’s Europese tournee

Op donderdag 10 juni staat een ontmoeting met de Britse premier Boris Johnson gepland. De Democratische leider, vergezeld door zijn vrouw Jill Biden, zal van vrijdag tot zondag deelnemen aan de G7-top in Cornwall (zuidwesten van Engeland), waar de Covid-19-pandemie en het klimaat tot de prioriteiten zullen behoren.

“Mijn reis naar Europa is een kans voor Amerika om democratieën over de hele wereld te mobiliseren”Hij verzekerde de persoon die beweert sinds hij aan de macht is gekomen dat ondanks de neigingen van zijn voorganger, Donald Trump, de Verenigde Staten terug zijn (“Amerika is terug”) en is van plan volledig deel te nemen aan wereldaangelegenheden.

Voordat Joe Biden naar Brussel gaat voor de NAVO-top op zondag 13 juni, zal hij een bezoek brengen aan koningin Elizabeth II – die negenenzestig jaar heeft geregeerd – in Windsor Castle.

READ  Onderzoek naar de renovatie van het appartement van Boris Johnson, die werd verdacht van particuliere schenking

We hebben zware gesprekken met Poetin

Ook op het asfalt op de militaire basis Andrews in de buitenwijken van Washington voegde Joe Biden eraan toe dat hij van plan is binnenkort een wereldwijde vaccinstrategie te onthullen. Het Witte Huis ligt onder vuur omdat het te laat is met het delen van zijn Covid-19-vaccins met de rest van de wereld, en probeert nu het voortouw te nemen in deze kwestie. “De Verenigde Staten zijn vastbesloten om op te treden tegen internationale vaccinatie met hetzelfde gevoel van urgentie dat we in ons land hebben getoond.”De Amerikaanse president houdt vol.

Washington heeft zojuist aangekondigd dat 75% van de 80 miljoen doses vaccins die eind juni aan het buitenland zijn beloofd Het wordt gedistribueerd via het Covax-deelapparaat. De laatste is gemaakt Om een ​​eerlijke verdeling van vaccins te garanderen, vooral in lage-inkomenslanden.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Europa zegt Joe Biden dat hij de democratieën van de wereld wil samenbrengen. Het is de kreet van de belegerde kasteelmenigte.”

De top die op woensdag 16 juni in Genève, Zwitserland, met Vladimir Poetin is gepland, zal het hoogtepunt zijn van deze eerste reis, die komt op een moment dat Joe Biden het moeilijk heeft in zijn land, tegen de achtergrond van spanningen in zijn kamp. Oekraïne ; Wit-Rusland ; Het lot van de Russische tegenstander Alexei Navalny, Jailed Cyber ​​Attacks: De discussies beloven bitter en moeilijk te worden, vooral wat dit laatste punt betreft. de vraag “ e” het zal zijn Het onderwerp van onze discussie Joe Biden bevestigde woensdag voor zijn vertrek.

READ  Begrijp alles - 4000 doden per dag, 92 variabelen: hoe Brazilië de controle over de Covid-19-pandemie verliest

Wat Rusland betreft, herhaalt het Witte Huis, dat verzoenende berichten en waarschuwingen uitwisselt, dat het bescheiden verwachtingen heeft. Het enige doel is om de betrekkingen tussen de twee landen te vergroten “stabiel en voorspelbaar”.

Het Amerikaanse voorzitterschap heeft weinig details verstrekt over het gedrag van deze tête-à-tête. Ik liet alleen doorschemeren dat, in tegenstelling tot wat er gebeurde met Donald Trump in Helsinki in 2018, een gezamenlijke persconferentie tussen de twee mannen niet op de agenda stond.

De wereld met AFP