Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten kopen 500 miljoen doses van Pfizer / BioNTech om te doneren aan andere landen

Vaccinatie: Washington koopt 500 miljoen doses van Pfizer om ze aan andere landen te geven (archief) – Francisco Seco / AP / SIPA

De Verenigde staat Hij zal 500 miljoen doses vaccins kopen tegen
COVID-19 Van Pfizer / BioNTech om te doneren aan andere landen, de The New York Timesen de
Washington Post.

Amerikaanse president Joe Biden De aankondiging zal deze week op de G7-top worden gedaan, volgens de Washington Post, die drie mensen citeerde die bekend waren met de zaak.

Toen hem werd gevraagd voordat hij naar Engeland vertrok, leek de Amerikaanse president woensdag te zinspelen op de aankondiging. Op de vraag of hij een strategie heeft om vaccins over de hele wereld te verspreiden, antwoordde hij: “Ik heb er een en ik zal het aankondigen.”

Dit jaar zijn er 200 miljoen doses uitgedeeld

naar mij The New York TimesDe eerste 200 miljoen doses worden dit jaar verdeeld en volgend jaar nog eens 300 miljoen. De Verenigde Staten liggen de afgelopen maanden onder vuur omdat ze het delen van hun vaccins met de rest van de wereld hebben uitgesteld. Maar het Witte Huis probeert nu naar voren te komen als een leider op dit gebied.

De Verenigde Staten hadden al aangekondigd dat ze eind juni 80 miljoen doses COVID-19-vaccins aan het buitenland zouden doneren. Eerder deze maand zei Washington dat 75% van die doses zou worden gedistribueerd via het Covax Participatieprogramma, dat in het leven werd geroepen om de billijke verdeling van vaccins te waarborgen, vooral in lage-inkomenslanden.

READ  Ik verloor 15 vrienden in een maand