Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De epidemie heeft de ranglijst van de leukste steden ter wereld doen wankelen

Het Covid-19-virus heeft de ranglijst van steden waar het goed leven is door elkaar geschud, met Europese steden in de herfst en Australië, Japan of Nieuw-Zeeland op de voorgrond dankzij hun snelle maatregelen

Auckland wordt gekroond in de voorhoede van The Economist’s jaarlijkse studie van steden waar het goed is om te leven, volgens de 2021-editie die woensdag is gepubliceerd, gevolgd door Osaka in Japan, Adelaide (Australië) en Tokio en Wellington (Nieuw-Zeeland). ).).

“Auckland is naar de top van de ranglijst gestegen dankzij de succesvolle aanpak om Covid-19 in te dammen, waardoor de gemeenschap open bleef en de stad beter presteerde op het gebied van onderwijs, cultuur en het milieu”, bevestigt de studie.

Damascus staat op de laatste plaats

Omgekeerd: “Europese steden deden het bijzonder slecht in de editie van dit jaar. Wenen, voorheen beschouwd als de mooiste stad tussen 2018 en 2020, zakte naar de 12e plaats.

De studie vermeldt “de druk op de ziekenhuismiddelen die in de meeste Duitse en Franse steden is toegenomen” en “de beperkingen op verplaatsingen en bijeenkomsten die het culturele aanbod hebben beperkt”.

De grootste stijging werd opgetekend in Honolulu, Hawaii in de Verenigde Staten (14e plaats op de ranglijst, +46 plaatsen). Damascus is nog steeds de stad waar het leven het moeilijkst is vanwege de burgeroorlog.

READ  Taliban waarschuwen voor 'gevolgen' als VS hun vertrek uitstellen