Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Belgische sterontdekkingsreiziger Dixie Dancercore stierf in Groenland, en de rest wordt gezocht

België heeft zijn beroemdste ontdekkingsreiziger verloren. Vooral beroemd Antarctica oversteken Dixie Dancircour stierf maandagavond te voet samen met zijn vriend Alain Hubert, aldus een aantal Belgische media. Vervolgens ging hij op zoek naar een veilige plek om zijn tijdelijke verblijfplaats in te richten met landgenoot Sebastian Ude, om daar de nacht door te brengen.

Dansercoer liep voorop toen het ijs onder zijn voeten brak. Ik ben in de afgrond gevallen. Zijn collega kon niets doen. Een helikopter arriveerde snel ter plaatse, 3:30 uur later, maar opnieuw tevergeefs. De incisie was zo diep dat het lichaam niet zichtbaar was voor het blote oog. “Hij heeft van alles geprobeerd om in de afgrond af te dalen, maar het is ongelooflijk diep en er was geen oogcontact met het lichaam”, zegt zijn vriend Stefan Maes, die met hem samenwerkte. Van La Voix du Nord.

Alain Hubert (links) en Dixie Dansercoer (rechts) keren terug van een expeditie in 2007 van meer dan 4.000 kilometer tussen Siberië en Groenland op ski’s. AFP / BELGA / ERIC VIDAL AFP / BELGA / ERIC VIDAL

De zoektocht duurde enkele uren, maar ze moesten stoppen vanwege moeilijke omstandigheden, gingen onze collega’s verder. Ze konden deze dinsdag niet hervatten. Het volstaat te zeggen dat de overlevingskansen nu als nul worden beschouwd.

Getrouwd en vader van vier kinderen, ging Dixie Dancercore afgelopen april naar Groenland met Sebastian Ude en de Nederlander Joanna Adriana Simone Maria. Ze werden gelanceerd op een vlucht van meer dan 2.000 km. “Het was geruststellend om met hem op expeditie te gaan. Hij stond bekend om zijn oog voor detail als het om veiligheidsmaatregelen ging”, vervolgt zijn vriend Stefan Maes. Helaas zijn alle voorzorgsmaatregelen in de wereld soms niet genoeg.

READ  Epidemische update