Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

JO-2020: Nederlandse Olympische organisatie veroordeelt ‘onacceptabele’ omstandigheden van isolatie

Vervuilde sporters worden opgesloten ‘Zeer kleine porties’ Dat ze niet kunnen ventileren en geen daglicht zien, betreurde het NOC-NSF, de fusie van het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sportfederatie (NSF).

Wat hier gebeurt, is onaanvaardbaar.Moritz Hendricks, technisch directeur van de National Oil Corporation, zei op een persconferentie in Tokio.

“Dit is niet wat je zou verwachten van de Japanse organisatie als het gaat om impeachment. Deze mensen zien hun Olympische dromen verbleken en worden dan weer in slechte omstandigheden gebracht.”, hij voegde toe.

De technisch directeur en zijn team beweerden dat ze de organisatie al enkele maanden om informatie over de protocollen hadden gevraagd, maar deze niet hadden ontvangen.

Hij maakte bekend dinsdag een ontmoeting te hebben met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), zoals hij de Amerikaanse organisatie noemde, die ook binnen haar team veel blessures telt.

Ook het NOC-NSF heeft de Nederlandse ambassadeur in Japan gevraagd zijn contacten te gebruiken zodat deze zorgen gehoord kunnen worden. “op het hoogste niveau”.

Tientallen sporters en teamleden reisden zaterdag 17 juli van Amsterdam naar Tokio.

Sindsdien zijn zes Nederlanders – onder wie schaatser Candy Jacobs, taekwondospeler Reshmi Ojenk, roeiteamlid en singles Vin Florin en tennisser Jean-Julien Roger – positief getest op het coronavirus.

Vijf van hen reisden in hetzelfde vliegtuig, “Maar er is absoluut geen garantie dat de infectie daar vandaan komt.”zei Hendriks.

Hij zei dat andere oorzaken deze verontreinigingen zouden kunnen verklaren, met name de prevalentie van de deltavariabele in Nederland en de context op de locatie waardoor atleten het contact met gebouwen niet volledig kunnen vermijden.

READ  Fietspad. Eddie Lou Huettos gaat door de hut van Plouay. sport

Na de besmetting heeft het Nederlandse team aanvullende sanitaire maatregelen doorgevoerd, waaronder het sluiten van de gemeenschappelijke ruimte, het systeem van reservering van trainingsplaatsen, en heeft het roeiteam nu een eigen trainingsruimte.