Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bordeaux formaliseerde het vertrek van Jean-Louis Gasset en de komst van Vladimir Petkovic

Terwijl L’Equipe eerder deze dinsdag de komst van de toekomstige Vladimir Petkovic op de bank aankondigde in Girondins de Bordeaux, was het formaliseren van het vertrek van Jean-Louis Gasset slechts een kwestie van tijd. Dus kondigde de club aan dat het afscheid nam van zijn technici – na een zeer gecompliceerd seizoen waarin de marine en de blanken de 12e plaats in de Ligue 1 innamen – waarvan de nieuwe clubpresident Gerard Lopez geen geheim maakte dat het geen deel uitmaakte van zijn plannen.

Dus “JLG” verlaat Girondins voor de tweede keer in zijn carrière, na zijn eerste periode als assistent-coach van 2007 tot 2010, waarin hij deelnam aan de historische treble in het Franse kampioenschap, Coupe de la Ligue, Trophée des Champions in 2009. “Vorig seizoen was bijzonder moeilijk. Jean-Louis slaagde erin de baan voor Girondins de Bordeaux te behouden. Zelfs in deze periode van verandering reageerde hij met eerlijkheid en elegantie”, Gerard Lopez zei in Een persbericht is geplaatst op de website van de club.

Drie jaar voor Petkovic

Een paar minuten later kwam er officieel nog een persbericht uit om hem te vervangen door Vladimir Petkovic, de coach van Zwitserland tot dan toe en die de Blues op Euro afranselde. De 57-jarige coach, die Lazio (2012-2013) privé doorbracht, tekende een driejarig contract bij Girondins. ” Hij heeft het perfecte profiel om deel uit te maken van een langetermijnproject met de club. Persoonlijk moet ik hem bedanken voor zijn vastberadenheid en bereidheid om zich bij ons aan te sluiten. Jij maakte het verschil Gerard Lopez reageerde. Het inhuren van zo’n coach met deze uitstraling en cv getuigt van onze ambitie voor dit seizoen. Ik dank ook de Zwitserse Bondsstaat voor het feit dat ze ons in staat heeft gesteld gezonde en vruchtbare uitwisselingen tot stand te brengen om het vertrek van Vladimir Petkovic te vergemakkelijken. »

READ  Hazard's gedrag veroorzaakte ook spanning in de kleedkamer